Авионот „бомбардер“ од 125 км на камикази, кој го мачи пристигнувањето на армијата, предупредуваат воените експерти

Kawanan 'pesawat pembom' kamikaze 125 mph yang menyelami kedatangan tentara, para pakar militer memperingatkan

ПОСВЕТУВАЕ „самоубиствени беспилотни летала“ наскоро би можеле да станат редовна карактеристика на бојното поле, според воениот експерт.

Летечките уреди може да се направат за да носат експлозив и лебди со часови пред да ги нападнат нивните цели.

Јато „бомбардери“ од 125 км на камиказе, кое го мачеше доаѓањето на армијата, предупредуваа воените експерти 1
    Воените беспилотни летала се многу поголеми и посложени од дроновите на потрошувачите.

3

Воените беспилотни летала се многу поголеми и посложени од потрошувачките беспилотни леталаКредит: Гети – Соработник

Според АБЦ, Малком Дејвис, од австралискиот институт за стратегиска политика, ги предупредил австралиските одбранбени сили (АДФ) дека треба да бидат подготвени за овој „дрон-убиец“.

Тој рече: „Ако АДФ е распоредена оперативно, тие мора да очекуваат напади од толпи беспилотни летала кои можат да работат самостојно и да се координираат.

„Тие ја имаат својата програма пред да започнат, потоа летаат кон целта, а потоа меѓусебно се координираат во стадото за да ја нападнат целта.

„Напаѓање како рој пчели, освен секоја пчела има голема експлозивна моќност во неа“.

    Таканаречениот „самоубиствен дрон“ се користи во битките

3

Таканаречените „самоубиствени беспилотни летала“ веќе се користат во борбаКредит: АП: Асошиејтед Прес

    Беспилотните летала не можат да се детектираат на радарот ако се движат брзо

3

Беспилотните летала не можат да бидат откриени на радарот ако се движат брзоКредит: ABC

Дејвис истакна дека илјадници беспилотни летала истовремено ќе биде многу тешко да се запрат.

Особено ако тие се контролираат откако се програмирани и ако патуваат со голема брзина, може дури и да биде тешко да се детектираат на радарот.

Овие коментари дојдоа откако Иран беше обвинет дека се подготвувал за лансирање на ескадрила на воени авиони.

Овој викенд Израел беше обвинет за експлозија на беспилотно летало во Либан.

Во претходните извештаи исто така се наведува дека Исламската држава закачувала експлозиви на беспилотни летала што не биле достапни.

Дали е тоа убиено беспилотно летало?

Еве што треба да знаете …

  • Воените беспилотни летала се бесплатни пилотски авиони и се користат на бојното поле со децении
  • „Убијните беспилотни летала“ се познати и како самоубиствени беспилотни летала затоа што ги комбинираат можностите на бомби и авиони кога ќе се разнесат
  • За нив се вели дека можат да лебдат на небото со часови пред да нуркаат во целта
  • Во извештаите се тврди дека беспилотните летала можат да патуваат 200 километри на час

Таранис е беспилотно летало беспилотно воздушно возило со скришум способности

Во другите вести, Русија гради „копнени трупи“ за роботи убијци – вклучително и еден куп смртоносни беспилотни летала со големина на мачки.

Ова електрично наутро-такси-научно ветување ветува скок од 70 км на час низ градот – како што откриваат луксузните аеродроми.

И оваа застрашувачка „летачка граната“ може да го елиминира непријателот шест милји далеку.

Што мислите за беспилотните летала? Известете ги во коментарите …


Ние плаќаме за вашата приказна! Дали имате приказна за тимот The Sun Online Tech & Science? Испратете ни на е-пошта на [email protected]