Австралија ја отфрла старосната класификација на новиот проект Рокстар, наречен Red Dead Redemption 2

Австралија ја отфрла старосната класификација на новиот проект Рокстар, наречен Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2 несомнено стана една од најголемите наслови што досега ги уживавме во текот на оваа генерација и е можеби една од најамбициозните игри досега направени во историјата на светот на видео игри.

Ние многу уживаме да уживаме во авантурите на Артур Морган и лошата среќа со холандскиот бенд на нашата конзола, и како се случи претходно со ГТА В, Корисниците на компјутер повторно гледаат како нивниот систем излезе од датумот на објавување на новата титула Rockstar. Сепак, постојат некои индикации дека скоро можеме да уживаме во Red Dead Rempetion 2 на нашиот компјутер побрзо отколку што мислиме.

Red Dead Redemption 2 за компјутери може да биде поблизу отколку што мислевме

Како што веќе знаеме преку корисниците на Resetera Вестан, пред неколку дена Рокстар испрати апликација до австралиската агенција за класификација на возраста за класификација на новиот проект наречен Red Dead Redemption 2, класификација која беше одбиена од непознати причини.

Сепак, овој факт предизвика огромен немир во мрежата затоа што ова движење е исто како и компјутерската верзија на GTA V како што можеме да видиме на официјалната веб-страница на австралиската класификација, каде гледаме дека има две различни класификации за титулата, една за вашата конзола верзија и една за Вашата компјутерска верзија; така што сè укажува на очекуваното пристигнување на компјутерот Red Dead Redemption 2 е многу поблиску отколку што мислевме.