Автор Дејв Алтавиillaа | HotHardware

слика
слика

Со 18 години искуство во областа на продажбата на инженеринг во индустријата за полупроводници, Дејв Алтавила го основаше HotHardware.com пред повеќе од 15 години со перспектива како инсајдер во индустријата и страст за развојни чуда и перформанси на ниво на систем што доведоа до следната генерација, врвни уреди на иднината. Одгледувано со време за поминување на капиталот поминато во инженерството во задната просторија и канцелариите на „Архитектите во Вол Стрит“ како „Моторола“, „Циско“ и „ЕМС“, увид на Дејв за дизајнирање и производство на врвна технологија, донесоа остро разбирање за тоа што е потребно за да се донесат најдобрите производи на пазарот. Дејв се справува со последната уредничка одговорност на содржината на HotHardware, заедно со креативната визија и напорите за развој на бизнисот на страницата. Покрај прикажувањето написи за лансирање производи на HotHardware за големи OEM изданија, Дејв е исто така објавен автор во различни изданија за печатење базиран на технологија и беше гостин starвезда на Tech веб-објави и радио емисии. Во слободното време, Дејв сака да поминува време во океанот и да тренира младинци Бејзбол. – Контактирајте: davea (at) hothardware (dot) com и следете го Твитер ако сакаш. Тој, исто така, има страница About.me овде.