Ажурирањето на Галеријата OnePlus содржи препознавање на лице и сцена, создавање приказна

Pembaruan OnePlus Gallery memiliki fitur pengenalan wajah dan adegan, pembuatan cerita 1

Иако Google Photos сè уште може да биде апликација што доаѓа во облакот со слики за корисниците на Android, има и такви кои се обидуваат да го следат неговиот успех. Корисниците на OnePlus, на пример, ја имаат апликацијата Галерија OnePlus и додадоа многу функции за да ги убедат своите корисници на паметни телефони да се префрлат на оваа апликација наместо Google Photos. Најновото ажурирање за оваа апликација носи различни опции што може да бидат запознаени за некои луѓе, вклучувајќи откривање на лице, препознавање на сцена и автоматско создавање на албум со приказни за создавање приказна.

Ако испратите повеќе фотографии во Галерија, можеби е тешко да се групираат повеќе фотографии во една. Најновото ажурирање има функција за сортирање на лице што ќе ги групира вашите слики побрзо врз основа на откриените лица таму. Се разбира, корисниците на Google Photos го знаат ова и знаат колку е вредно тоа. Ајде да видиме дали OnePlus има иста моќ за препознавање лице како Google.

Програмерите на XDA, исто така, споделуваат и други нови карактеристики, препознавање сцена. Вие мора да бидете во можност да ги идентификувате сцените „во реалниот живот“ и мора да го олесните пребарувањето на фотографии во апликацијата Галерија. Не знаеме дали ова е добро како Гугл, бидејќи тие првично биле машини за пребарување. И, исто така, не знаеме дали идентификувањето сцени значи дека може да препознаете и предмети кога пребарувате во апликацијата.

Конечно, на други карактеристики за заем од „Фотографии на Google“, сега ја добивате одликата на албумот со приказни што се создава автоматски. Може да креирате „приказни“ со помош на вашите фотографии и преку вашиот сопствен алгоритам. Можете да ги најдете во табулаторот Explore и треба да може автоматски да генерираат новости кога телефонот се полни и екранот се исклучува. Нема други детали за дадените нови карактеристики.

Ако веќе имате апликација Галерија OnePlus, само надградете ја верзијата 3.8.21. Ако ја немате апликацијата, можете да ја преземете бесплатно Google Play Store.