Ажурирањето на софтверот носи моќни ресурси од Galaxy Note10 Интернет до Galaxy S10 – Samsung Newsroom Латинска Америка

Pembaruan perangkat lunak membawa sumber daya yang kuat dari Internet Galaxy Note10 sampai Galaxy S10 - Samsung Newsroom Amerika Latin

тоа е Galaxy Note10 и Galaxy Note10 + спакувано со моќна алатка, дизајнирани да им помогнат на корисниците да ја отклучат својата креативност и да ја зголемат нивната продуктивност. Сега, со ажурирања планирани да се промовираат на европскиот пазар на 23 септември, 1 Samsung Electronics воведува многу исти иновации што подигаат нивоа (вклучително и ресурси како што се AR Doodle, вграден уредувач на видео и интеграција со Link to Windows) на Galaxy S10e, S10, S10 + и S10 5G.2

Откако корисниците на Galaxy S10 ќе го преземат ажурирањето, ќе го видите тоа камера Вашиот професионалец за паметни телефони станува се посилен. Ажурирањата се продолжуваат Ноќен режим од фотоапаратот да вклучува компатибилност со предната камера, што им овозможува на корисниците поголема слобода да сликаат јасни фотографии после темнината. Исто така, воведува подобрена стабилизација на видео стабилно, како и поддршка за динамичните карактеристики на Galaxy Note10 како AR Doodle и снимање на видео со Live Focus. Првиот им овозможува на корисниците да ги подобрат своите видеа со пријатни пораки и зголемени слики за реалност, додека, благодарение на втората, тие можат да применат bokeh ефекти (вклучително замаглување, големи кругови, точки во боја и грешки) во видеата снимени со предната или задната камера.

Откако корисниците на Galaxy S10 снимаат незаборавни видеа, новиот видео уредник на фотоапаратот, достапен за апликацијата Галерија, ги нуди сите алатки што им се потребни за да го претворат во видео што вреди да се споделат. Овој разноврсен ресурс го олеснува уредувањето на видеата како професионалец и обезбедува едноставни опции за сечење видеа, комбинирање на нив, прилагодување на брзината на репродукција и многу повеќе. Можете дури да ја користите оваа функција за да додавате преводи и музика во позадина на снимките за да ја направите вашата содржина поуникатна.

Ажурирањето исто така вклучува поддршка за Samsung DeX за компјутер. Откако корисниците ќе ја преземат апликацијата од SamsungDeX.com, тие можат да го стартуваат Samsung DeX на нивниот компјутер или Mac само со поврзување на Galaxy S10 на вашиот компјутер користејќи USB кабел. Исто така, додадена е поддршка за Windows Link, што значи дека корисниците на Galaxy S10 можат да го поврзат вашиот телефон со компјутер безжично во Windows 10 и лесно да ја гледаат вашата содржина, да испраќаат и примаат пораки и да ги синхронизираат најновите фотографии директно од вашиот компјутер.

Ова ажурирање на софтвер носи моќни ресурси од Galaxy Note10 Интернет до Galaxy S10 - Samsung Newsroom Латинска Америка 1

Апликациите каде што корисниците на Galaxy Trust S10 секој ден, вклучително и Samsung Pass и Messages, исто така стануваат пофлексибилни и практични. Сега, конфигурацијата на Samsung Pass е поедноставена, што го олеснува корисниците на Galaxy S10 да користат напредна биометриска технологија од вашиот уред за брзо и безбедно пристапување до апликациите и веб-страниците. Во апликацијата Размена на пораки, поставена е нова икона за додавање фотографии и видеа лево од прозорецот за текст за да им овозможи на корисниците лесен пристап до датотеките што им се потребни.

Како што објасни тој Iyијунг Мун, Инженер за истражување и развој на мобилни телефони Samsung, ажурирањето на Galaxy S10 ја одразува заложбата на Samsung да им понуди на повеќе корисници пристап до вонредни иновации. „На Samsung Electronics постојано бараме начини да им понудиме на корисниците на Galaxy уреди најдобро искуство на паметните телефони и ова ажурирање на софтверот е продолжување на таа обврска“, рече Мун.

1 Датумот на објавување на ажурирањето може да варира во зависност од земјата и операторот.

2 Секој глобален пазар ќе ги добие истите ресурси преку обновување, освен САД. УЕ., Каде што функциите може да варираат во зависност од операторот.