Ажурирањето на smartwatch на Lenovo го прави …

Ажурирањето на smartwatch на Lenovo го прави ...

Ажурирањето на smartwatch на Lenovo го прави дигитална фото рамка 1

Кога паметниот часовник на Леново првпат го погоди пазарот пред неколку месеци, немаше многу што можеше да сториш освен основниот асистент на Google и паметни звучници. Но, тоа е веројатно она што го очекувавте од мал, ефтин уред. Ажурирањето на фирмверот барем ви дава малку повеќе за да видите сега како можете да го претворите во дигитална рамка за фотографии. Исто така, имате можност да имате постојан разговор со вашиот асистент на Google.

Имањето на Google Assistant на паметниот часовник е веќе огромна победа за потрошувачите бидејќи може да послужи како нивни паметен звучник за да можат да добијат распоред, информации и да дозволат тоа да прави и други задачи за вас. Кога го ажурирате фирмверот до најновата верзија, една нова работа што можете да уживате е што можете да ја претворите во дигитална фото рамка. Можете да прикажете слики од колекцијата Google Photos кога уредот е во мирување. Ако не го сакате тоа, можете да имате и „прикажани“ фотографии од Google на екранот.

Сега исто така можете да изберете да активирате континуиран разговор што ќе го олесни „разговорот“ со вашиот „Асистент“ на Google. Наместо постојано да ги изговарате зборовите за активирање „Здраво Гугл“ секој пат кога треба да поставувате прашања што следуваат или да давате наредби за следење, ќе добиете „природен разговор за патувања“ со вашиот дигитален асистент. Beе биде активен за одреден временски период, така што не треба да го кажувате активирањето одново и одново.

Можете исто така да го користите вашиот паметен часовник за да работите со инсталирана безбедносна камера за да можете да видите кој е надвор од влезната врата. Додавањето на овие нови карактеристики го прави Паметниот часовник покорисна алатка, иако претходно веќе беше доволно добра за уред од 80 долари.

Автоматското ажурирање на софтверот за смарт часовникот Леново започна да важи оваа недела. Ако веќе го немате, можете да добиете ако живеете во САД. САД, Канада, Велика Британија, Германија, Франција, Австралија и Јапонија. Наскоро ќе биде достапен и на други територии, вклучувајќи ја и Индија.