Ако имате табела Nvidia, ажурирајте го возачот за да избегнете сериозни слабости

SomosXbox

Нвидија испрати изјава во која го потврдува откритието До 5 ранливости кои се оценети сериозно. Ранливоста е пронајдена во драјверите за Windows (Искуство со GeForce) кој користи Графички GeForce, Quadro и Tesla, ја предупредува заедницата да се ажурира во новата верзија, каде што овој проблем ќе се реши. Ова е причината зошто, ако имате графикон Nvidia, важно е да се ажурираат возачите за да се избегне оваа ранливост.

Преку изјава, Nvidia сака да извести до заедницата до 5 слабости, вклучувајќи ги и оние кои овозможуваат далечинско извршување на софтвер што може да се зголеми во привилегиите на тимот за извршување на напади DDoS. Не се откриени сериозно сите ранливости, но очигледно е идентификувано CVE-2019-5683, што овозможува да се користат грешки во tracker-от за да се произведат врски кои не се верификувани од софтверот, што овозможува да се наметне локално спроведување на кодот.

Ако имате график Нвидија, се препорачува да се ажурираат возачите за да се избегнат најсериозните слабости, покрај тоа, да се добијат подобрувања во перформансите што обично ги придружуваат секое ажурирање. Обично, овој вид ажурирање доаѓа за поддршка на одредени подобрувања кои можат да влијаат на нивото на стабилност, безбедност и поддршка.

Како и секогаш во последно време, ажурирањето на целиот софтвер е една од најпознатите препорачани практики. Без разлика дали користите мобилен уред, компјутер или конзола, разни верзии на софтвер што имаат време може да бидат ранливи на напад. Она што е познато е случајот со нападите ДДОС кои оставија одредени услуги и социјални мрежи без услуги во многу наврати. Не е премногу да се обидувате да избегнете погрешно попладневно забавување на Xbox Live, туку да сфатите дека разни уреди поврзани со Интернет се безбедни за корисниците.