Амазон стави крај на едно од најголемите неуспеси

Amazon mengakhiri salah satu kegagalan terbesarnya

Со доаѓањето на Алекса, домашниот асистент во Амазон, беше одбележана смртната казна на еден од првите обиди да се претвори куќа во паметно место од страна на Безос.

Тие се родени во 2015 година, иако не пристигнаа во Шпанија до ноември 2016 година, за да обезбедат разузнавачки информации за виртуелни набавки во продавница. Познат како копче за цртичка, овој мал уред поврзан на Интернет има можност да изврши моментални набавки на одредени производи. Копче што е поставено правилно во машината за перење, е дозволено да побара детергент кога ќе заврши. Значи, со бесконечни копчиња, расфрлани низ целата куќа, долгиот список на брендови започна да се спонзорира со идејата за создавање врски со нивните клиенти. Уште во 2015 година, предлогот кој беше навистина непријатен амазон имаше смисла; на крајот на краиштата, тој беше на зората на IoT.

Претходно оваа година, компанијата контактираше со преживеаните корисници за да им даде до знаење дека додека престанале да продаваат паметни копчиња, услугата ќе остане во ред денес. Сега Амазон им се врати на корисниците за да ги извести за најновото ажурирање: заклучно со 31 август, сите копчиња „Даш“ немаат веќе услуги. Затоа, технологијата ги поканува да се ослободат од нив со услугите за собирање што ги обезбедуваат бесплатно.

Someoneе ги промаши ли некој? Кој може да го пропушти купувањето со притискање на копчето кога сега може да се направи со звук. Ова е она што мисли системот на клиенти. Во изјава за CNETАмазон Тој увери дека наредбите преку поврзаните копчиња се чисто сведоштво и дека, згора на тоа, тие се намалуваат веќе некое време. Во очите на Амазон, ова е, без сомнение, застарен производ кој бара повеќе одржување отколку приход.

Но, дали тие навистина работат во секое време? Некои, или никој од нивните ривали во Амазон не се осмелуваат да ја издадат својата верзија на копчето за цртичка. Многумина мислат дека е лудо, па дури и шега. Всушност, објавата се совпадна со Денот на шегата во април во Соединетите држави. Волмарт и Таргет се фокусираат на купување преку виртуелни асистенти, премногу е да се натпреварувате со Амазон; Телефоника, од друга страна, создаде и свои копчиња, кои исто така не ја комплетираа агломерацијата освен привремен договор со Телепица. Пристигнување на апликација испорака Тие оставија предлог да нарачаат пица преку системот за копчиња.