Аналитичарите велат дека Apple TV + нема шанси против конкурентите

Analis berkata Apple TV + tidak memiliki peluang melawan pesaing

Пред да започнеме

Откако поминав повеќе од 20 години работа со Macs, стари и нови, постојат алатки што мислам дека ќе бидат корисни за секој сопственик на Mac кој доживува проблеми со перформансите.

CleanMyMac е највисоко рангирана целокупна апликација за чистење на Mac, може брзо да ги дијагностицира и да ги реши сите вообичаени проблеми (но понекогаш е досадно да се поправат) само со кликнување на копче. Исто така, се случува да се решат многу од проблемите опфатени во делот за забрзување на оваа страница, затоа преземете го CleanMyMac за да го вратите вашиот Mac до денешната брзина.

мак-компјутер

Пред неколку дена, Apple потврди дека Apple TV +, својата нова услуга за стриминг, ќе биде лансирана на 1 ноември.

Ова ќе биде достапно на долг список на земји, а месечната претплата од 4,99 долари се чини привлечна.

Но, луѓето кои треба да знаат дека тврдењата на Apple TV + немаат многу можности да го избришат Netflix.

Финансискиот аналитичар на Банката на Америка, Мерил Линч смета дека „Нетфликс“ има голема предност на „Епл“ во однос на партнерите во содржината.

Тие проценуваат дека, во сегашниот формат, Apple TV + најверојатно нема да му даде голема конкуренција на Netflix.

Примерот што го наведоа е фактот дека Apple TV + ќе биде лансиран со само девет титули – да, така е, девет титули.

Споредено со Netflix кое според Newsonnetflix.info, во моментот има 5.809 филмови и ревии во својот каталог, се чини дека тоа е мала колекција.

Банката на Америка Мерил Линч изјави: „Ние гледаме дека Apple TV + најверојатно ќе биде погодено во блиска иднина, при што клиентите ќе се вклучат и исклучат врз основа на тоа дали серијата ја добива главната привлечност. “

Банката додаде дека сè додека Apple TV + не може да се натпреварува со Amazon или Netflix во однос на оригиналните емисии и лиценцираната содржина, најверојатно ќе остане „забавно да се има“ за оние кои поседуваат алатки на Apple.

Луѓето кои со години го користат Netflix, веројатно нема да скокаат сега, заради разновидните перформанси и блискоста на платформата.

Beе бидат потребни повеќе од девет претстави за да се сменат во алтернативите на Apple.

Сепак, нема да се сомневаме дека многу партиски набудувачи се претплаќаат на двата канали.

Епл, се разбира, има кец на раката: ако купите нов iPhone, iPad, Apple Mac или Apple TV, тогаш ќе добиете цела година Apple TV + бесплатно.