Англискиот ги отклучи ажурирањата на Android 10 за уредите S9 +

Inggris telah membuka kunci pembaruan Android 10 untuk perangkat S9 + 1

Англискиот ги отклучи ажурирањата на Android 10 за уредите S9 + 1


Англискиот ги отклучи ажурирањата на Android 10 за уредите S9 + 1

Според Sammobile, со безбедносниот пач One UI 2 и јануари 2020 година во САД, неколку варијанти заклучени од операторот Galaxy Note 9 почнаа да добиваат ажурирања за Android 10. Ажурирање е, исто така, започнато во Германија за оние кои користат S9 или S9 + на Xfinity Mobile. Неодамна откривме дека англискиот исто така отвори ажурирање на Android 10 за S9 +.

Со постер кој споделува информации за подобрувањето на Android 10, потврда дошла од Reddit кога го примиле уредот Galaxy S9 +. Ова е ажурирање 1762,68 MB наоколу и што со себе носи верзија на фирмверот G965FXXU7DTA3 / G965FOXM7DTAA. Заштита за безбедност на Android од 1 јануари 2020 година, исто така, вклучува ажурирање.

Во САД и Германија, корисниците на Galaxy S9 и S9 Plus започнаа да добиваат стабилни ажурирања на Android 10 со One UI 2.0. Ажурирањето доаѓа со софтверската верзија DTA5 на моделот заклучен со Xfinity Mobile во САД и верзијата DTAA на Глобалната варијанта во Германија.

Уредите вклучуваат модели од Xfinity Mobile, US Cellular, Comcast и Spectrum Mobile; сите што ја прифаќаат верзијата на софтверот N960USQU3DTA4. Во последните неколку недели, ова ажурирање беше придружено со стабилно One UI 2.0 ажурирање што поблиску го забележавме на Galaxy Note 10+.

Што се однесува до корисниците во Индија, единствената бета верзија која е достапна засега. Сепак, ажурирањата се движат од 1800 до 1900 MB во зависност од тоа дали користите Galaxy S9 или S9 +. Ние ќе ве ажурираме со понатамошна потврда.