Андроид 10: Ажурирањата конечно пристигнаа на Mi A3 и Redmi Note 8 Pro

Android 10 Mi A3 Xiaomi atualização

Андроид 10 беше објавен полека од разни брендови во текот на изминатите неколку месеци. Се чини дека нема никаков усогласен напор и секоја марка напредува на свое темпо и со својата опрема.

Едно од најочекуваните ажурирања е Xiaomi Mi A3, кое е објавено неколку пати. Тој момент се чини дека пристигна повторно, со извештаи што само го прифатија ова ажурирање. Во исто време, исто така, се чини дека Redmi Note 8 Pro ќе добие Android 10.

Ажурирање на Android 10 Mi A3 Xiaomi

Бидејќи е чиста верзија на Android без прилагодувања, се очекува Android 10 да биде паметен телефон од линијата Mi од Xiaomi. Ова треба да биде збир на алатки што е полесно да се ажурираат и што самиот Google ќе го поддржува.

Конечно Android 10 на Mi A3

Вистината е дека ова не е едноставен и директен процес, кој беше планиран неколку пати. Вистината е дека никогаш не се случува и корисникот секогаш се прашува особено што е причината за ова одложување.

Сега, и без никакво соопштение или известување, се чини дека Android 10 конечно го достигна Mi A3. Ова сè уште не е достапност на јавноста преку ОТА, но постои можност искористен и инсталирано рачно.

Ажурирање на Android 10 Redmi Note 8 Pro Xiaomi

Уште по чудна е оваа ситуација, бидејќи Xiaomi неодамна објави дека дел од ова одложување е поврзано со Coronavirus и ограничувањата што ги имаат програмерите при подготовката на оваа верзија.

Redmi Note 8 Pro исто така го доби ова ажурирање

Исто така, другите модели Xiaomi сега се чини дека го имаат Андроид 10 достапен. Redmi Note 8 Pro сега е со достапна глобална верзија и е подготвена да се инсталира. И овде, само преземете (Англиски или ЕЕА) нова верзија и инсталирај.

Ако се потврди дека овие верзии навистина ќе бидат објавени на глобално ниво, секако ова е многу добра вест. Android One од Mi A3 требаше да биде на овој паметен телефон долго време и исто така Redmi Note 8 Pro треба да биде подготвен за инсталација.