Андроид 10 е достапен за преземање, еве ги новостите | ВИДЕО

 Андроид 10 е достапен за преземање, еве ги новостите | ВИДЕО

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

Преземањето Android 10 е достапно за паметните телефони Pixel и неколку други. Еве ги сите новости и целосното менување на Android 10. Што се менува со Android 10?

Android 10 нови

Како што се очекуваше широко од гласините, пред неколку часа Гугл официјално го објави нов оперативен систем Android 10.

Ајде да ги видиме заедно сите главни иновации што ги воведе Андроид 10 на компатибилни паметни телефони.

Ново видео на Android 10

Да започнеме со убаво видео кое ги прикажува сите новости и промени направени од Google со новиот оперативен систем Android 10.

Андроид 10 за кратко

Ако сакате брзо резиме на сите новости што пристигнуваат со Android 10, тука сте задоволни:

 • Наслов во живо: нова функција која ви овозможува да добиете автоматски преводи за видео записи, објави, аудио пораки и видеа снимени со вашиот уред.
 • Паметна одговор: со Андроид 10 функционалноста на Смарт Одговор станува уште попаметна благодарение на низата предлози што ќе ни помогнат да го поедноставиме и забрзаме испраќањето на одговор на порака од пријатели и семејство. Во случај адресата да е присутна во порака, Google исто така ќе покаже копче за директно стартување на апликацијата Мапи.
 • Аудио засилувач: Android 10 ќе воведе и аудио засилувач (засилувач на звук) кој ќе го зголеми звукот на уредот, филтрирајќи ги звуците во позадина.
 • Нов гест за навигацијата: навигацијата со гестови сега е побрза и поинтуитивна благодарение на новите гестови што ќе ви овозможат полесно да се префрлате од една апликација во друга или полесно и назад и назад.
 • Темна тема: темната тема е конечно интегрирана во оперативниот систем и ќе го подобри искуството за гледање на апликацијата во текот на ноќта. За време на објавувањето (на официјалната веб-страница) беа прикажани „Темните“ верзии на Gmail, Фотографии и „Апликација на Google“.
 • Поголема контрола на приватноста: Опциите за безбедност и приватност сега се достапни на едно место, во рамките на поставките.
 • Поголема контрола над споделување на локацијата со апликации
 • Побрзи ажурирања за безбедност: ажурирањето на системот сега ќе биде достапно побрзо благодарение на дистрибуцијата преку Google Play, како вистински ажурирања на апликации.
 • Нови функции Дигитална благосостојба

Понатаму, со Android 10 пристигнуваат најновите безбедносни закрпи за месец септември 2019 година.

Новости и промени на Android 10

Ако наместо тоа, сакате да разгледате детално и да разберете што точно и точно се менува со овој нов оперативен систем, подолу можете да го најдете целосна промена со сите новости на Android 10.

UI промени

 • Темна тема низ целиот систем – Преклопното известување овозможува потемни апликации и поврзани менија
 • Ажурирано мени за напојување во итни случаи – Вклучува ажурирана икона која е многу повеќе универзална
 • Додадено е ажурирање на уредот во Поставки> За телефонот – Проверете го тековниот ажурирање на уредот од почетното вклучување
 • Уредите со Bluetooth добиваат шарени икони – Секој поврзан уред сега има пастелна икона во боја за полесно управување
 • Кориснички податоци UI tweaks и додатоци – Повеќе информативни графикони и информации за употреба на податоци за апликации
 • Ажуриран адаптер за инсталирање на APK – Сега следи преостанатите промени во UI на Android 10
 • Редизајн за автоматско пополнување на нова лозинка – Заокружете ги аглите и ја следи поставката на системот за темна тема
 • Ажурирани гестови
  • Гестови на чувствителност на грбот – Ви овозможува да ја прилагодите чувствителноста на гестот на грбот
 • Подобрено мени за споделување – Сега вклучува повеќе опции за споделување апликации заедно со нова Тема за материјали
 • Нов „менаџер за дозволи“ – Управувајте и контролирајте ги сите индивидуални дозволи за апликација и пристап до податоците и сензорите на вашиот уред
 • Адаптивни известувања сега имаат обновено интерфејс за поставки

Употребливоста се менува

 • Слушач за природен екран – Нема потреба да инсталирате апликација за снимање на секундарниот екран за споделување на екранот на уредот
 • Меурчиња за разговори за известувања за апликации – Може да биде овозможено од Поставки за развивачи за да се емулираат главите за разговор на Фејсбук за сите известувања
 • Лента за чистење на медиуми во сенката за известување – Брзо избришете напред или назад во рамките на звукот за подобра контрола
 • Лесно поврзување преку Wi-Fi – Sможе да QR-код за да ја поврзе или сподели вашата Wi-Fi мрежа
 • Аудио рамнотежа во рамките на поставките за пристапност – Извлечете баланс на аудио од лево кон десно за оптимално искуство во аудио
 • Режим на копијат Зен во дигитална благосостојба – Фокус режимот ви овозможува да го исклучите пристапот до избрани апликации за одреден временски период
 • Плочка за брзо поставување за да се оневозможат сензорите на уредот – Веднаш оневозможете го секој сензор на уредот, вклучувајќи ГПС, сензор за близина и повеќе
 • Изборот на текстот сега има хаптички повратни информации – При изборот на текст, вашиот телефон сега ќе вибрира додека правите избор
 • Брзите поставки ги поместуваат копчето за уредување и името на превозникот
 • Избирачот на датотеки добива индикатор за прибирање повеќе опции
 • Поставување за спиење именувано како тајмаут на екранот – Поставките и опциите остануваат исти
 • Молчи известувања сега на дното на сенката за известување –
 • Опции за долги известувања за печатот – Други опции за замолчување, поставки за уредување и повеќе
 • Каналите за известување сега имаат скокачки панел – Ви овозможува брзо да ги промените поставките за известување за апликација
 • Споделување на лозинка преку Wi-Fi – Брзо споделете ги деталите за мрежата за Wi-Fi користејќи QR код или алтернативно на претходно внесениот код за пристап
 • Заштеда на паметни батерии – Дополнителни опции за да го поставите нивото на кое вашиот телефон автоматски влегува во режимот за заштеда на батеријата
 • Заштитникот на батеријата се оневозможува кога е наполнета батеријата – Кога го полните вашиот телефон, сега остава режим на заштеда на батерија кога е над 90%
 • Ноќна глетка сега во UI за главна камера
 • Преглед на слика сега во Сподели лист – Добијте мал преглед на сликата што ја споделувате
 • Кратенката за поставки за јачина на звук сега се појавува панел во лизгачот – Може да се направат прилагодувања на екранот за повеќе поставки за аудио без потреба да ги внесувате Поставките на уредот
 • Прегледи во живо на позадини – Ви овозможува да видите преглед на цел екран на позадини во живо пред да аплицирате
 • Поставени повратни информации за повратни информации Анимациите на екранот ви покажуваат поточни информации за активирање на притисок
 • Одлуката за откажување сега е оневозможена – Лизгањето лево на нотификација во сенката за известување само ја покажува иконата за поставки, може повторно да се овозможи во поставките
 • Асистентски навестувања за гестови – Малите навестувања на полукругот наизменично ќе се покажат во долниот лев и десен агол, доколку имате овозможено движење во навигација. Лизгањето дијагонално ќе ја активира Асистентот на Google кога е во овој режим
 • Ново мени за префрлување на аудио излез – Менито за прелевање на јачината на звукот сега ви овозможува да го изберете тековниот аудио излез во скокачкото мени
 • Паметна одговор сега секаде – Контекстуалните паметни одговори сега се достапни на сите апликации
 • Отстранет зрак на Android – Сè уште чекаме замена за споделувањето на безжични NFC датотеки

Козметички надградби

 • Проценето траење на батеријата во брзи поставувања – Во горниот десен дел, ќе добиете проценка на животниот век на вашиот уред
 • Теми – Воведен со Android Q Бета 1, сега можете да го менувате вашиот акцент на темата Pixel, големини на фонтот, стилови и форма на икона
 • На виџетот виџетот на лансирањето Pixel сега е похрабар
 • Преместена икона за заклучување на екранот за заклучување
 • Сива скала за одделни апликации – Дел од новите ажурирања на дигитална благосостојба што ви овозможуваат да поставите поставки за сивата скала за одделни апликации
 • Редизајнирана страница за информации за апликација – Ви дава поорганизирана страница со клучни информации во заглавјата заедно со иконата за апликација
 • Приказот на амбиент покажува повеќе музички информации за време на репродукција – Сега се прикажани поорганизирани информации за уметници, песни и албуми
 • Нова икона за батерија и Wi-Fi – Новите икони се шупливи и се полнат кога јачината на сигналот или капацитетот на батеријата се зголемува или се намалува
 • Слика на профил во Поставки
 • Редизајнирана страница за информации за итни случаи – Сега е видливо во преглед на една страница, наместо во јазиче. Исто така ви овозможува да додадете слика на профилот
 • Ново копче за внесување на екранот за заклучување – Обоениот клуч „enter“ ќе ги следи поставките за темата на акцентот на уредот
 • Икона на Bellвонче за неодамнешните известувања – Најновото известување сега има мала икона „bellвоно“ што ве известува за кое е најновиот
 • Анимација за подигање на темна тема – Changeе се смени во лесна тема, почитувајќи ги поставките на системот
 • Копче за потемна брза ротација
 • Тема на материјал за датотеки апликација
 • Тема на материјал за Постери на Google
 • Платформата се прилагодува на темата за вашиот акцент
 • Стискаш за да разговараш сега дел од Активно Еџ – Појавната порака се чини дека ве поттикнува да ‘Притискате да разговарате’ и да ја активирате Google Assistant
 • Завршувањето на повикот сега има нов тон

Андроид 10 компатибилни паметни телефони

Андроид 10 затоа конечно пристигна, но кои се компатибилните уреди?

Очигледно, како и секогаш, уредите со Пиксел се првите што го добија ажурирањето. Калифорниската компанија одлучи да ги ажурира овие паметни телефони од прва до последна генерација. Сопствениците на паметен телефон од палетата „Пиксел“ затоа можат веќе да ги преземат фабричките фабрики и датотеките ОТА од следниве врски.

И сите други?

За останатите, во сегашно време Google сè уште не објави прецизен список, но како и секогаш ќе треба да почекаме долго пред да го видиме ова ажурирање на паметните телефони како Samsung, LG, Huawei, Honor и сите други.

Во моментот, покрај Google Pixels, само овие други паметни телефони веќе го добија Android 10 Beta:

За сите други немаме прецизни времиња на ослободување, тоа го знаеме само ќе мора да чекаме со месеци и да се вооружиме, како и секогаш, со трпеливост (времињата се разликуваат според производителите).

Преземање на Android 10

Андроид 10 веќе е достапен за преземање и инсталација на сите паметни телефони во опсегот пиксел (од прва до последна генерација).

Еве ги соодветните врски што ќе ви овозможат преземете ги релативните фабрички слики и OTA-датотеки.

 • Pixel 3a XL: Android 10 – QP1A.190711.019, QP1A.190711.020 – Слична фабрика (2) – ОТА (2)
 • Пиксел 3а: Андроид 10 – QP1A.190711.019, QP1A.190711.020 – Фабрика за слика (2) – ОТА (2)
 • Пиксел 3 XL: Андроид 10 – QP1A.190711.019, QP1A.190711.020 – Фабрика за слика (2) – ОТА (2)
 • Пиксел 3: Android 10.0 – QP1A.190711.019, QP1A.190711.020 – Слична фабрика (2) – ОТА (2)
 • Pixel 2 XL: Android 10.0 – QP1A.190711.019, QP1A.190711.020 – Слична фабрика (2) – OTA (2)
 • Пиксел 2: Андроид 10.0 – QP1A.190711.019, QP1A.190711.020 – Фабрика за слика (2) – ОТА (2)
 • Pixel XL: Android 10.0 —QP1A.190711.019, QP1A.190711.020 – Слична фабрика (2) – ОТА (2)
 • Пиксели: Android 10.0 – QP1A.190711.019, QP1A.190711.020 – Слична фабрика (2) – OTA (2)
🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!