Андроид 10 со ЕМУИ 10 е прикажан во првото видео

Android 10 dengan EMUI 10 diperagakan dalam video pertama

Huawei EMUI 10 е заснован на Android 10 во видеото

„Emotion User Interface 10“ беше претставен со Huawei Mate 30 Pro. Ова работи врз основа на Андроид 10, што Гугл ќе го објави во наредните недели. Но, кинеските компании веќе возбудуваат вести за нов интерфејс. на YouTube се објавени две видеа кои изгледаат доста ветувачки. Првото видео се фокусира на оптика. Сè мора да изгледа подобро, поедноставно и поелегантно. Huawei исто така покажува нови функции во ова видео. Вклучува темно режим на систем, кој ги обвива сите апликации во црна боја, а функцијата на екранот е секогаш активна:

Второто видео е за новата апликација за камера. Huawei се збогува со стариот дизајн, кој веќе не е современ, и уредно го освежува изгледот:

Севкупно, може да се каже дека Huawei со ЕМУИ 10 е ориентиран кон Apple и iOS, но ги презема и елементите на Samsung и „One UI“. Тоа не е самиот јазик за дизајн.

Првиот ЕМУИ 10 ќе работи на Huawei Mate 30 Pro:

Смартфони Huawei кои прифаќаат Android 10 со EMUI 10

Многу смартфони Huawei сега ќе добијат ажурирање на Android 10 со EMUI 10. Кинеските компании објавија список на модели што дефинитивно ќе се испорачуваат. Почнувајќи со Mate 10 и завршувајќи сега со P30 Pro. Ажурирањата може да бидат објавени наскоро Huawei. Исклучоците за работа со американски компании истекуваат на 19 ноември. Значи, нема да бидеме изненадени ако дотогаш се напојува најважниот паметен телефон.