Апликацијата Controller Active Camera Controller на Galaxy Watch ви овозможува да фотографирате и видеа

Galaxy Tonton aplikasi Pengendali Kamera Aktif memungkinkan Anda mengambil gambar dan video

Samsung зборуваше за апликацијата Controller за Камера кога го објави Galaxy Active Watch пред 2 месеци. Оваа апликација ви овозможува да фотографирате и видеа на мобилни телефони поврзани преку паметни часовници. Ова во основа го става визирот на вашиот зглоб.

Galaxy Watch Active 2 не излезе (надвор од Кореја), но оваа одлика сега може да се користи на Galaxy Active Watch. Апликацијата Controller за камера е достапна за преземање. Можете да го користите на Galaxy Active Internet се додека имате малку поддршка за паметни телефони.

Снимајте слики и видеа со Galaxy Watch Active

Тука не се вклучени сложени аранжмани. Едноставно преземете ја апликацијата Controller за камера од Galaxy Save и инсталирајте на Galaxy Active Watch. Запомнете дека апликациите можат да се користат само кога вашиот паметен часовник е спарен со компатибилен паметен телефон.

Откако ќе ја активирате апликацијата Контрола на камерата, ќе биде побарано да ја отворите апликацијата Камера на вашиот паметен телефон. Тропа на екранот за смарт часовник го комплетира. Потоа можете лесно да го притиснете копчето за блендата за да фотографирате. Можете дури да допрете на рамката за да се фокусирате на посакуваниот предмет. Лизгајте нагоре или надолу од долниот или горниот дел на рамката за да се префрлате помеѓу предните и задните камери. Допрете ја иконата за тајмер за да ја активирате одбројувањето.

Апликацијата контролор на активна камера Galaxy Watch ви овозможува да фотографирате и видеа 1

Иако има јасни ограничувања на големината на екранот Galaxy Watch Active, апликацијата работи добро. Нема забележителна пауза помеѓу времето кога ќе го притиснете копчето за блендата и направените слики. Оваа одлика ќе се покаже како корисна во ситуации кога имате паметен телефон на статив и што ќе направите фотографија од себе. Можете дури и да прегледувате снимки директно на самата паметна часовник. Така можете да продолжите да го правите тоа сè додека не добиете совршен шут без да трчате по телефон после секој истрел.

Апликацијата Camera Controller може дури и да помогне при снимање на видео. Не само што може да започне со снимање видео, туку и прикажува преглед директно од рамката, така што секогаш може да гледате што снима камерата. Прво, мора да се префрлите на режимот на видео во апликацијата за камера на паметни телефони. Снимените видеа не можат да се репродуцираат на Galaxy Watch Active.

Само Galaxy Active Watch и Galaxy Active Watch 2 се компатибилни со оваа апликација. Нема друг компатибилен смарт часовник Samsung. Употребливиот уред мора да биде поврзан со слушалка на сериите Galaxy S10 или Galaxy Note 10 или Galaxy Fold за ова да работи.

Дали се гледате себеси како го користите ова? Како некој што патува соло, јас дефинитивно ќе го искористам тоа.