Апликацијата Google File доби нова темна тема, контроли на медиуми за офлајн репродукција

Aplikasi File Google mendapat tema gelap baru, kontrol media untuk pemutaran offline
Новата темна тема на апликацијата Датотеки од Google од Google ќе им помогне на корисниците да ги зачуваат батериите за мобилни телефони и исто така да го намалат напорот на очите.

Апликацијата Датотеки од Google ќе добие две нови карактеристики: темна тема и нови контроли на медиуми за репродукција на медиуми во офлајн режим. Гугл исто така откри дека скоро 100 милиони луѓе ја користат апликацијата File за управување со датотеки и содржина на своите мобилни телефони. Тој исто така тврди дека апликацијата Files им помага на корисниците на Android да ослободат 8 GB простор за складирање секоја секунда низ целиот свет.

Гугл соопшти дека новата темна тема ќе им овозможи на корисниците да заштедат батерии за мобилни телефони и исто така да го намалат напрегањето на очите. Покрај тоа, Google исто така ќе донесе подобра контрола на медиумите за присуство на музика и репродукција на видео. Новите контроли вклучуваат Скокни, репродукција или Брзо напред. Овие нови функции ќе бидат достапни за корисниците на апликација датотека во следните неколку дена.

Лансирана во декември 2017 година како File Go, оваа апликација им помага на корисниците да управуваат со датотеки на своите паметни телефони со Android. Ова ослободува внатрешен простор за складирање на паметните телефони со бришење на несакани датотеки, фотографии, кеш, неискористени апликации и повеќе.

Кога за прв пат беше лансирана датотеката Go, Google откри дека оваа апликација е дизајнирана да им помогне на корисниците во Индија кои честопати снемаат простор на своите уреди. паметните телефони се заблагодаруваат за пораката со слики ‘Добро утро’ на WhatsApp. Гугл откри дека неговиот инженерски тим работел со месеци за обука на АИ и нивните бази на податоци за да ги идентификува пораките „Добро утро“, дури и оние пораки напишани на слики.

Апликацијата File е достапна на паметни телефони со Android кои работат со Android 5.0 лилјак или повеќе. Може да се преземе преку Google Play Store.

Прочитајте исто така | Google Pay сега ќе испрати СМС порака за секое барање за колекција UPI

Освен апликацијата Датотеки, Google исто така носи нова функција во апликацијата Google Pay која се заснова на платформата за интегриран платен интерфејс (UPI). Апликацијата Google Pay сега испраќа SMS и известувања за апликација до корисниците секогаш кога има барање за наплата на плаќање на платформата на Google.