Апликацијата Hangouts Chat за Android и iOS ви овозможува полесно да пронајдете контакти и простории

Google menunda pensiunnya Hangouts klasik untuk G Suite hingga Juni 2020

Гугл денес објави голем број измени во апликацијата Hangouts Chat што ќе го олеснат наоѓањето разговори и групните контакти. Ова ажурирање доаѓа за уредите со Android и iOS.

Апликацијата Hangouts Chat за Android и iOS ви овозможува полесно да најдете контакти и простории 1

Ажурирањето ги дели табулаторот Соби и луѓе во одделни јазичиња, така што секоја листа со разговори ќе добие посебен прозорец. Ботовите исто така се категоризираат под табот People.

Пред ажурирањето, сите три групи беа прикажани во еден поглед, што го прави повеќе време да се најде лицето или групата со која разговаравте.

Сепак, како дел од ажурирањето, апликацијата Hangouts Chat ги отстрани лебдечките филтри на горниот дел од претходниот прозорец. Филтерот служи за да им овозможи на корисниците да пребаруваат за луѓе, соби и ботови. Сега, има само икона за лупа за да ги пронајде овие типови разговори.

Можете исто така да креирате нов разговор користејќи го копчето за додавање поставено во долниот десен агол. Ова копче е во согласност со Тема на материјал на Google и е полесно да се најде во споредба со претходните дизајни.

Ова ажурирање беше лансирано на iOS почнувајќи од денес, додека корисниците на Android треба да почекаат до 30 септември. Новиот дизајн е активиран стандардно, така што не треба да правите ништо по пристигнувањето на ажурирањето.