Асистентот на Google сега има доделени потсетници

Асистентот на Google сега има доделени потсетници

Ако имате доволно големо домаќинство и скоро секој е на возраст од должност и носи уред, би било убаво да можете да им ги доделувате работите дигитално, па дури и без да напишете или пишувате работи. Асистент на Google сега ви овозможува да создадете потсетници назначени за да ви помогнеме и вашето семејство или домаќинството да останат организирани дома или секој член оди на различни места. И сè што треба да направите е да започнете да велите: „Здраво Google“.

Сега можете да креирате потсетници за различни членови на вашето семејство и да ги потсетите да прават работи како да соберат намирници, да плаќаат сметки, да вадат ѓубре или да испорачуваат алишта. Гласовна команда може да биде, „Еј Гугл, потсетете го Пол да извади ѓубре“ или „ОК Гугл, потсетете ја Ана да го земе рецептот подоцна во аптека“. Ова исто така може да биде нота за да ги охрабри или да им каже дека сте горди, како „Здраво Гугл, потсетете му на Кети дека таа ќе ја добие презентацијата подоцна“.

Кога ќе му дадете некој потсетник, тие ќе добијат известување за една од нивните моќни уреди на Google Assistant Assistant. Тие ќе добијат известувања кога ќе ги креирате и, исто така, кога ќе утврдите дека добиваат потсетници. Можете исто така да креирате потсетници засновани на локација. На пример, „Здраво Гугл, потсетете го Павле да извади ѓубре кога ќе пристигне“ и потсетникот ќе се појави кога Асистентот ќе открие дека е околу вашата куќа.

И ако заборавите каква задача му ја доделувате на некого, можете да прашате „Здраво Гугл, кој е мој потсетник за Пол?“ Како и да е, ќе можете да испраќате и примате потсетници на луѓе во вашата група на семејството Гугл или ако нивната сметка е поврзана со истиот Паметен приказ или звучник. Исто така, потребен ви е натпревар за звук за ова да работи. Можете да креирате сметка за деца до 13 години во вашата Family Link, а потоа да ја поврзете со звучници на Google Home.

Специфичните потсетници ќе бидат достапни на англиски јазик на вашиот паметен телефон, таблет, звучник и Smart Screen. Сепак, тоа ќе биде само во САД, Велика Британија и Австралија. Тие, исто така, ќе додадат поддршка за Google Next Hub Max, така достапен оваа есен.