Асистентот на Google сега има потсетници за доделување на средства

Асистентот на Google сега има потсетници за доделување на средства

Асистент на Google сега има потсетници за доделување 1

Ако имате прилично голем дом и скоро сите се во ера на домашна работа и уреди за носење, би било забавно да можете да им ги доделувате работите дигитално, без притоа да мора да напишете или пишувате работи. Асистент на Google сега ви овозможува да создадете потсетници за доделување средства за да ви помогнеме и вашето семејство или дома да останат организирани, без разлика дали сте дома или секој член оди на различни места. И сè што треба да направите е да започнете да велите: „Здраво Google“.

Сега можете да создадете потсетници за различни членови на вашето семејство и да ги потсетите да прават работи како да соберат храна, да платат сметка, да извадат ѓубре или да ја напуштат облеката. Гласовната команда може да биде нешто како „Здраво Гугл, потсетете го Пол да го извади ѓубрето“ или „Ок Гугл, потсетете ја Ана да го земе нејзиниот рецепт подоцна во аптека“. Исто така, може да биде нота да ги охрабри или да им каже дека сте горди на нив, како што е „Здраво Гугл, потсетете го Кети дека таа презентација ќе ја има подоцна“.

Кога ќе доделите некому потсетник, ќе добиете известување за кој било од уредите со помошници на Google Assistant. Theе го добиете известувањето кога ќе ги креирате и исто така во моментот кога сте навеле дека го добиваат потсетникот. Исто така, можете да ја базирате локацијата на потсетникот. На пример, „Здраво Гугл, потсетете го на Павле да извади ѓубре кога ќе пристигне“ и тој потсетник ќе се појави кога Асистентот ќе открие дека се наоѓа во близина на вашиот дом.

И, ако заборавивте на кои задачи некој ви доделил, можете да прашате „Здраво Гугл, кои се моите потсетници за Пол?“ Како и да е, можете да испраќате и примате потсетници на луѓе кои се во вашата група на семејството Google или ако сметките се поврзани со истиот паметен екран или звучник. Исто така, мора да се совпадне со глас за ова да работи. Можете да креирате сметка за деца до 13 години на вашата семејна врска и потоа да ги поврзете со звучникот на Google Home.

Потсетниците за нагодување ќе бидат достапни на англиски јазик на вашиот паметен телефон, таблет, паметни звучници и паметни дисплеи. Сепак, тоа ќе биде само во САД. САД, Велика Британија и Австралија. Тие, исто така, ќе додадат поддршка за Google Next Hub Max, откако ќе бидат достапни оваа есен.