Аудио & 033; Аудибил е поднесена тужба од најдобрите американски издавачи. САД од …

Аудио & 033; Аудибил е поднесена тужба од најдобрите американски издавачи. САД од ...

.Комазон AmazonAudible беше тужена од некои од најдобрите американски издавачи. САД за повреда на авторските права во петокот, со цел да го блокира планираното издавање на функција наречена „Звучни наслови“ што прикажува текст на екранот додека раскажува книга.

Судската постапка е поднесена од седум члена на Здружението на американски издавачи (ААП), вклучувајќи ги објавувачите на „ХарперКолинс“, „Пингвин рандом хаус“, групата на книги „Хачет“, „Симон и Шустер“ и „Макмилан издавачи“.

„Во суштина Аудибили сака да ги обезбеди текстот и звукот за книгите без дозвола на носителите на авторските права, и покрај тоа што има право да продава аудио книги“, се вели во соопштението на ААП.

Судската постапка е поднесена во Окружниот суд во Соединетите држави за јужниот округ во Newујорк.

Аудибид не одговори веднаш на барањето за коментар.

© Томсон Ројтерс 2019 година

. (ознакиToTranslate) Амазон звучи поднесена тужба од врвни американски издавачи за повреда на авторски права amazon audible