Бајт, наследник на Вине, сега е достапен за преземање

Тој наследник на вино Конечно, го помина долгиот бета тест и сега е достапен за преземање на Play Store и App Store и може да започнете со тестирање на иконски видеа кои се долги шест секунди од сега.

Имаше време кога постоеше апликацијата Vine, феномен на Интернет кој покажа дека кратко видео ќе биде иднината на нешто што го видел Instagram и TikTok. Па, по затворањето на Лозата во почетокот на 2017 г. веќе имаме замена во форма на Bytes, кој продолжува да го усвојува овој формат од шест секунди и кој веќе можете да го пробате на вашите мобилни и таблетни уреди.

Бајти Ова е модерна реинкарнација на Vine и за да се регистрирате мора да ја користите вашата сметка на Google и да изберете корисничко име. Откако ќе се регистрирате, ќе можете да експериментирате со сопственото видео кое ќе се игра како да е GIF од шест секунди, почнувајќи повторно. Како и со другите апликации како Instagram Можеме, од долниот дел, да ги истражуваме категориите и да бараме специфични поими, па дури и креатори на содржини.

добар пријател,

денес ви го вратиме видеото за итерација од 6 секунди и нова заедница на луѓе кои ја сакаат.

ова се нарекува бајт и двете се познати и нови. се надеваме дека ова ќе резонира со луѓето кои чувствуваат дека нешто недостасува. https://t.co/g5qOIdM8qG

– бајт (@byte_app) 25 јануари 2020 година

Во моментот, интерфејсот се чини премногу основен, но со оглед дека ова е прва стабилна верзија, ќе се ажурира и ажурира со месеци. Исто така, нема да најдете практични филтри за вметнување на вашето видео и во моментов апликацијата дури нема реклами.

Како и да е, винските луѓе ќе започнат со монетирање на апликациите, откако ќе имаат доволно средства, а исто така планираат вклучувајќи пилот верзија на програмата за партнери за најпопуларните членови на Бајт, за да можат да добијат и пари.

Ботови од Инстаграм. Секогаш на легална граница, тие ветуваат дека ќе ни ги привлечат следбениците на Инстаграм, и ќе ми донесат лајкови лесно. Од што се состојат? Дали тие работат? Кои се ризиците? Ние одговараме на сите прашања.

Сепак, Бајт нема да има нешто едноставно, затоа што ако за време на неговото време тој немаше скоро никаква конкуренција, сега тој мора да се соочи со гиганти како Instagram или TikTok, што ќе зависи од самиот корисник или не ќе му даде можност на апликација која можете да ја преземете или на Play Store и на App Store.