Белешките на Лодос во врска со војната, на чудо од лавиринтот – објавени, влегувајќи во раниот пристап на пареа на 13 март

Record of Lodoss War-Deedlit in Wonder Labyrinth-

Племизам имаат беше објавено Тимот на Ladybug Белешките на Лодос-војната на Дедолит за чудата од лавиринтот –, а играта ќе влезе во Steam Early Access.

За оние кои не се навикнати на тоа, Воени рекорди во Лодос е серија јапонски фантастични романи кон крајот на осумдесеттите години на Рио Мизуно, во која се детализирани аранжманите и експлоатацијата на играчите во поставките што ги создаде за играње улоги на табелата. Оттогаш, серијата живееше со адаптации во манга, аниме, радио драма и видео игри.

Сега, тимот на Ladybug (во соработка со Зошто толку сериозен?) Создаде а Калстанија-инсперирана игра која се фокусира на High Elf Deedlit.

Се разбуди во титуларниот лавиринт, и (според зборовите на објавата „Steam“) „Запознајте“ „Гим“ “и повеќе стари пријатели. Каде е ова место? Примајќи помош од духови вклучувајќи„ „Силф“ “и„ Саламандер ““, Дедлит го скита овој мистериозен нов свет во потрага по одговори … “

Користејќи ги сомнителните наводници, играта му дозволува на Деидлит да се бори со мечеви, лакови или да користи духови. Вториот обезбедува отпорност на одредени видови оштетувања, заедно со посебни способности.

Трејлерот за објави (преку Аниме Кадокава) можете да го видите подолу:

Можете да најдете целосен преглед (преку пареа) подолу:


Влегувањето на Лодос Војд-Деидлит во Лавиринтот на чудо е игра со метроидванија (акција-истражување) во 2Д стил.

Деидлит одеднаш се разбуди на мистериозно и непознато место.
Каде сум? Зошто сум тука?
Со никој да не одговори, прашањето беше исполнето со тишина.

Барајќи одговори, Дедот конечно заминал пеш, сам …

Меч и стрела од напад Користете го вашиот меч за силни напади на непријатели во опсег, или направете напади на проектили користејќи ги вашите подолги лакови и стрели.

Разменлива опрема
Слободно опреми и искористете ги мечевите и стрелките добиени на патот.
Оружјето и моќните алатки што ги добивате можат да се користат за ваша корист во текот на вашето патување.
Може да продадете и оружје што повеќе не ви треба.

Разменлив елемент на духот
Вклучете помеѓу изборните елементи за духот што се корисни за промена на различните атрибути на Дедлит.
Кога користите Силф, ветерните духови, нападите на ветер се намалуваат штетите.
Кога се користат огнени духови Саламандер, нападите врз база на пожар ја намалуваат штетата.

Подигнете го Елементарното ниво на дух
Можете да го зголемите вашето елементарно ниво на дух со апсорпција на „Душите извици“ создадени при напаѓање и поразување на непријателите.
Нивото на секој дух беше прикажано како сопствено ниво на сила на Дед.
Кога нивото на дух е максимум 3, HP ќе се опорави автоматски.


Белешките на Лодос-војната на Дедолит за чудата од лавиринтот – внесете ран пристап на 13 март за компјутер на Windows (преку Steam Early Access).