БЕРАINGЕ: erstвездата на суперarвездата Океанија ја започна РБК

Абдула „Парпи“ Худиш е еден од најпознатите играчи кои излегоа од Шерај. Денес тој фрли бомба врз заедницата

„Кили од РБК“, рече жителот на Нов Зеланд Твитер, пред неколку минути

Како и повеќето странски играчи, постои можност можеби не сте знаеле за Parpy. Еве брза позадина:

  • Квалификувајте се за финалето на Светското првенство дуо на 6-та недела

  • Партнерство со Tfue додека живееше во Америка, се натпреваруваше со него на TwitchCon’s Twitch Rival

  • Експлозивен играч на Оце со приход од шест бројки

  • Претходно играше за Главниот клуб Еспорс клуб во текот на поголемиот дел од 2018 и 2019 година

  • Играше за Raised By Kings (РБК) помеѓу декември 2019 и … добро денес

Се надевам дека контекстот ви дава причина да обрнете внимание на ситуацијата во развој овде. Не се познати многу детали, тоа е само дека оваа катастрофа не е заемно корисна збогум. Парпи подоцна потврди дека е навистина сериозен на истата нишка

Очекуваме подетален одговор од RaisedByKings и Parpy и ќе известуваат кога ќе влезат. Како и со сите други ситуации во развој, проверете се на оваа нишка за ажурирања

6: 06PST Ажурирање

Евок, заедно со стотици познати трибини на Fortnite, го поддржува Парпи

6: 30PST ажурирања

Парпи го направи Твитлингер, изјавувајќи дека проблемот што довел до неговиот удар се засновал на неговиот документарен филм (објавен на неговиот канал порано денес). Првично закажано да биде на каналот РБК, Парпи ја однесе слободата да го објави на свој канал затоа што „не го промовираа доволно“. Парпи се заблагодари на својата публика – и „фала му на Бога“ за сè што се случи

Ажурирање 7: 12PST

Според членот на РБК YourFellowArab, отстранувањето на Парпи од тимот се должи на „повеќе напади“. Конечната слама дојде откако Парпи објави документарно видео кое требаше да биде објавено на социјалниот канал РБК зад нив. Очигледно, РБК платила 4.000 УСД за да го произведе – сето тоа би било за ништо, откако Парпи го објави на својот канал

Арапски клип

Следете нè натаму Твитер за да добиете известувања