Бета верзија на IOS 13 можеби штотуку е откриена кога ќе се започне следниот iPhone

IOS 13 beta mungkin baru saja terungkap kapan iPhone berikutnya akan diluncurkan

„Епл“ може погрешно да го открие датумот на отворање и датумот на објавување за следниот iPhone, иако се вика „iPhone 11“.

Компанијата во четвртокот го објави iOS 13 бета 7 на програмерите, а при копањето преку софтверот, некои луѓе пронајдоа индиции за iPhone 11. Told iHelp BR, на пример, видел предност што укажува дека дебито на iPhone 11 ќе дебитира на 10 септември. Сликата со наслов HoldForRelease го вклучува тој датум во апликацијата Календар на почетниот екран на iOS 13.

  • Apple iPhone 2019: Датум на објавување, карактеристики, новости и гласини за iPhone XI

Како референца, iOS 12 има слична слика, со 12 септември – кога Apple го објави iPhone XS. Постоењето на оваа слика значи дека Apple веројатно ќе го открие iPhone 11 на настан што не е објавен на 10 септември. Овој датум е исто така во согласност со претходните години, бидејќи Apple има тенденција да ги закаже своите настани за iPhone на втор вторник или среда септември

Сега, исто така, има и сет на слики со 23 септември, за кои луѓето шпекулираат е датум за лансирање за iOS 13. Apple обично ја става следната верзија на iOS кога пушта нов iPhone, што значи дека следниот модел на iPhone ќе излезе во продажба на тој датум.

Се очекува веднаш штом Apple ќе лансира три нови iPhone-и за време на настанот во 2019 година: За целосна гласина на гласините за iPhone 11, отворете тука.