Бидете благодарен што полицајците не успеваат никогаш да пристигнуваат во кино

Bersyukurlah Agar Lumpuh Berganti-ganti Berakhir tidak Pernah Tiba di Bioskop 1

Понекогаш, алтернативните завршувања на филмовите всушност можат да бидат подобри од театарски објавените, како со Пет Сематорија оваа година. Други времиња, вие точно знаете зошто филмот го запре, и ова е 100 проценти случај со хоророт / трилерот на Ма.

Само со глава нагоре, овој пост содржи спојлери за крајот на Ма.

Филмот ги следи Ерика (ietулиет Луис) и нејзината ќерка Меги (Дијана Силверс), кои се враќаат назад во родниот град на Ерика за да започне. Меги се дружи со уште неколку тинејџери, а сите ја наоѓаат Сју Ен АКА Ма (Октавија Спенсер) која им купува алкохол и им дозволува да ја користат нејзината визба за да фрлат забава. Работите стануваат малку чудни кога сите ќе сфатат дека Ма не е приврзана и се обидуваат да ги оживеат средношколските денови, додека се одмаздуваат на оние кои во минатото не му правеле лошо. На крајот беше толку хаотично.

На крајот од првобитната приказна, тинејџерите – и ќерката на Ма, Genени – избегаат од подрумот со помош на Ерика, а крвава Ма се искачува горе за да го прегрне трупот на човекот што го уби, додека куќата гори околу себе. Ова е многу ненадеен крај што му овозможува на публиката да знае, „Добрите луѓе живеат и лошите луѓе умираат“, и ништо повеќе.

На домашното издание за Ма, постои алтернативен крај – кој се чувствува многу повеќе сличен на оригиналниот крај на филмот – и тоа е многу типично за секој хорор филм. Помина некое време откако куќата на Ма се запали, а тинејџерите – заедно со Genени – сите висеа надвор од училиштето, и тие сепак беа најдобри пука. Научивме дека телото на Ма никогаш не било пронајдено преку некаков дијалог, а тинејџерите планирале да се забавуваат среде никаде.

Нема текст

Ма (Blu-ray)

23 $ 25 $

Погледнете во Амазон

Ова ги скрати да пијат ноќе на куп камења, кои потоа му се пресекуваат на ветеринарот кој порано работел. Видовме дека една запалена рака носи неколку седативи – кои ги користеше со децата во филмот – и тогаш ја видовме Ма како носи капа, која рече: „Секси“ шета кон камерата. Ова е снимка користена во трејлерот за филмот. Тоа е во основа крај на секој потесен филм направен од 80-тите до 00-тите, каде студиото сметаше дека може да издадат продолжение. Сите се безбедни, или се? (Тие не.)

За среќа за филмот Ма, промената на крајот е добра работа. Самиот филм е всушност многу забавен, а ликот на Сју Ен Спенсер е многу вознемирувачки. Домашната објава на Ма е достапна сега дигитално и на Blu-ray и ДВД во вторник, 3 септември. Постојат и неколку други додатоци, настрана од наизменичниот крај, вклучувајќи 12 избришани сцени и неколку одлики, од кои едната е Спенсер да зборува за ликот на Сју Ен.

Производите што се дискутираат овде беа избрани независно од нашите уредници. GameSpot може да добие дел од приходот ако купите нешто што се прикажува на нашата страница.