Бог на светлината – Апликација на Неделата на iTunes

God of Light - App of the Week di iTunes 1

Бог на светлината избра Апликација за недела од App Store

е достапен бесплатно за една недела на продавницата за апликации на Apple, App Store, игра на ментална агилност и со иновативни загатки Бог на светлината за iPhone и iPad. Тимот на App Store го избра како App of the Week. Знајте ги сите детали за оваа игра и преземете го подолу.

Бог на светлината - Апликација на Неделата на iTunes 2

Која загатка игра, Бог на светлината, за iPhone и iPad?

Седнете и влезете во светот Бог на светлината за iPhone, iPad, iPad mini и iPod touch, игра која го открие жанрот за загатки заснована на физика со својата единствена динамика на игри, каде треба да ја истражувате целата своја околина, комплетна со импресивни графики и придружена со ексклузивна саундтракот создаден од електронската музичка икона UNKLE.

Придружи се на пријателската маскота на играта, Сјајна, на своето патување да го спаси универзумот од темнината што доаѓа. Уживајте во играњето во многу различни светови и десетици нивоа со загатки за да ви ја скршат главата. Вашата цел е да истражите нивоа на игра, да барате предмети што рефлектираат, комбинираат, насликаат, дупликат и придвижуваат зраци на светлина за активирање на виталните извори и враќање на светлината во универзумот.

Оваа игра одговара на преостанатите остатоци заради големото искуство во игри. Па што чекаш? Подгответе се за неверојатно патување. Станете Бог на светлината!

Функција Бог на светлината за уреди со iOS

Во оваа забавна игра за iPhone и iPad можете да ги имате следниве карактеристики:

  • Истражете 5 различни светови и 125 нивоа.
  • Користете огледала, призми, сепаратори, собирачи, црни дупки и филтри за контрола на зраците на светлината.
  • Отклучете ги достигнувањата и споделете со вашите пријатели. Дали го имате она што е потребно за да ги соберете сите?
  • Собери интелигентни суштества кои ќе ви помогнат да решите загатки.
  • Добијте редовни ажурирања со нови светови и нивоа за истражување.

Преземете Господ на светлината за iPhone и iPad

Ако сè уште ја немате оваа загатка и ментална агилност игра на сите ваши уреди со iOS, можете да ја инсталирате преку линкот за преземање директно, од App Store, што ќе го најдете подолу.

Бог на светлината на App Store, бара iOS 6.0 или понова верзија. Компатибилен со iPhone, iPad и iPod touch. Оваа апликација е оптимизирана за iPhone 5, iPhone 6 и iPhone 6 Plus. Достапно е на: Англиски.