Браун Аудио се враќа по 28 години со нови премиум звучници и опкружувачки звук

Braun Audio kembali setelah 28 tahun dengan speaker premium baru dan surround sound

Браун е германска компанија за производи за широка потрошувачка, позната по своите функционални и естетски производи за дизајн, како што се жилети и алатки за фризер. Ако ти кажам дека тоа исто така прави аудио гаџети, што мислите? Браун се врати на аудио пазарот по 28 години со нова верзија модерна од класичниот звучник на ЛЕ 1959 година, (кој го напушти секторот во 1991 г.). Ажурираниот опсег на LE се состои од три паметни звучници: LE01, LE02 и LE03 која ќе биде достапна во црно и бело.

Ексклузивен и реновиран дизајн

Стариот опсег на ЛЕ беше дизајниран од Дитер Рамс во 1959 година и беше популарен во тоа време благодарение на неговиот минималистички дизајн. Со ажурираната серија на звучници LE, Braun Audio се заснова на дизајн модерна комбинирање на едноставност на минатото со интеграција на технологијата моментално. Операција на звучникот е интуитивен и комбинирајте ја нивната естетика со леснотијата на користење.

Опкружувачки звук

Според производителот, звучниците се дизајнирани така што произведуваат многу детални и јасни звуци во секој опсег на јачина на звук. Благодарение на големото продолжување на погонската единица BMR (Балансиран режим на радијаторот), перцепцијата на звукот е скоро 180 степени. Ова им овозможува на звучникот да биде поставен на кое било место дневна или кафез каде сакате да уживате.

JBL Flip 5, ова е нов ефтин звучник за Bluetooth

Браун Аудио обезбеди дека технологијата на звучници ги задоволува сите потреби на денешните потрошувачи. Звучникот има функции за неколку простории и може да се поврзе на одредени начини безжично Како стерео пар Ова е можно на два начина. Во позиција хоризонтална, LE01 и LE02 работат заедно како интегрирани стерео звучници. Ако го поставите во позиција вертикалноСо држач за подот или wallидот, можете да го конфигурирате како стерео пар со секој звучник што претставува аудио канал (лево или десно). тоа загради Подот и wallидниот држач е дизајниран за звучници LE и нуди флексибилност при поставување на звучникот дома, а исто така помага да ги сокриете каблите суптилно. Би било добра идеја и многу практично да имате домашно кино дома безжично и со одмор.

Braun Audio се враќа по 28 години со нови премиум звучници и опкружувачки звук 1

Поврзување и цена

Braun Audio има апликација за iOS и Android Со кои можете да ги контролирате и да ги совпаѓате звучниците како што посакуваме и да осигурите дека звучниците автоматски се прилагодуваат на идеалната вредност за одредено место, можете исто така да изберете рачно да ги прилагодите нивоата на бас и височина што ги сакате со апликацијата. Тој Chromecast Вградениот обезбедува пристап до повеќе од триста преносни услуги, но исто така е можно и преку Игра 2 , WiFi и Bluetooth 4.2. Сите три модели можат да се справат со дојдовниот аудио квалитет 96 kHz / 24 бита. Ако сакате физички да поврзете кој било мобилен телефон, компјутер или аудио уред, можете да го направите преку приклучокот од 3,5 мм.

Браун Аудио се враќа по 28 години со нови премиум звучници и опкружувачки звук 2

Звучникот е исто така опремен со технологија за звук за да го контролира со паметен телефон, конкретно Асистент на Google, што можете да го оневозможите рачно. На пример, можете да го замолите да игра музика, да изврши пребарување на Google или да работи паметен уред дома.

тоа цена од трите модели на Braun Audio се:

  • ЛЕ01: 1.199 евра.
  • ЛЕ02: 799 евра.
  • ЛЕ03: 379 €.

Дизајнот и карактеристиките на првиот преносен Bluetooth звучник на Sonos се отворени