Брзо полнење на 100 W од Xiaomi: технички детали

xiaomi-movil-carga-1300x650

Ксиооми продолжете да работите на технологијата Super Charge Turbo за да ја направите брзо полнење на 100 W, која може да носи батерија од 4.000 mAh 100% за само 17 минути, според најновите понудени технички детали.

Проширувањето на товарот на 100 W е близу до последната фаза, па Xiaomi верува дека може да се случи веднаш започна да произведува компатибилни телефони. Тоа ќе биде Редми, под-бренд Xiaomi, првиот што пушти паметен телефон што го користи.

Лу Ваибинг, шеф на Редми, достави некои нови информации. На пример, кога моќноста на оптоварување оди до 100 W, изгуби околу 20% од корисен капацитет на батеријата кога ќе се спореди со 30 W што е вообичаен денес.

Затоа, да понуди а Ефективната батерија од 4.000 mAh мора да има реална 5000 mAh, барем ако овој аспект не може да се поправи за комерцијални лансирања.

И покрај тоа што системот за брзо полнење сè уште не е завршен, Xiaomi сподели видео во кое го споредува со сегашните алтернативи:

Ваибинг исто така истакна дека им е потребно брзо полнење од 100 W зачувајте за цел живот на уредот, така што се чини јасно дека работниот век на батеријата е еден од факторите каде работи.

Покрај тоа, тие исто така ја проверуваат компатибилноста на сите елементи на мобилните телефони со новите стандарди. И покрај тоа што е долго време, експлодираната батерија Samsung Galaxy Note 7 е сериозен проблем и незгодно е секоја марка да ризикува сличен инцидент.

Можеби нај изненадувачки е што Xiaomi размислува за товар од 100 W преку кабел и безжичен, иако се чини логично да се мисли дека ќе биде пуштен во употреба со кабел, и тогаш ќе видиме безжична адаптација.

Процените на Xiaomi во минатото зборуваат за доаѓање Redmi мобилен со носивост од 100 W во почетокот на 2020 година, но засега не ги знаеме целосните детали. MWC, најголемата изложба за мобилна технологија во светот, ќе се одржи на крајот на февруари, а можеби ќе добиеме и повеќе вести.

во меѓу време Опозицијата Ова е бренд што носи лидерство Брзо полнење со системот Super VOOC. Ние спроведовме преглед на Realme X2 Pro, кој ја користи оваа технологија за да постигне 100% батерија за 35 минути, но многу производители се тркаат за да го подобрат овој аспект на паметните телефони.

Секако полнењето на вашиот телефон за само 15 минути ќе биде успех, па се надеваме дека Super Charge Turbo 100 W нема да потрае подолго за да се заврши. Во меѓувреме, гласините од Xiaomi Mi 10 Pro упатуваат на товар од повеќе од 50 W, што исто така не е лош број.

Што е со товарот на 100 W? Дали Xiaomi успешно ќе го спроведе, без да му наштети на здравјето на батеријата?