Брз интернет : Станувам на Интернет? Како да ја потврдите вашата врска

Брз интернет
: Станувам на Интернет? Како да ја потврдите вашата врска

Само околу 12,8 процентот на претплатници добија максимална брзина договорена со давателот на услугата, или повеќе, 71.3 Процентот достигна најмалку половина. Најниските просечни вредности во однос на комерцијализираната брзина беа измерени во опсегот на DSL врски под 18 мегабити во секунда (Mbit / s).

Мобилен дури и побавен

На мобилен телефон, растојанијата се уште поголеми. Клиентите достигнаа само 16,1 процент на мерења над половина од договорената максимална брзина, поголема брзина од договорената, само отидоа на 1,5 процент од мерења.

Извештајот од Федералната мрежна агенција (БНеца) се заснова на 900.579 фиксни мерења и 384.999 мерења на врски за мобилни телефони направени меѓу октомври 2017 и октомври 2018 година преку мрежно широкопојасно мерење на мрежната агенција.

Нема подобрување во однос на претходните години

Севкупно, мерењата покажаа дека нема подобрувања за германските крајни потрошувачи во однос на претходните години, изјави претседателот на БНецка Јохен Хоман. Сè уште ја гледате потребата да се дејствува на давателите на широкопојасен интернет.

Давателите на Интернет-услуги требаше да обезбедат информации за брзината на фиксната и мобилната мрежа од јуни 2017 година, вклучително и максимална и просечна брзина на пренос на податоци. Ова предвидува регулатива за телекомуникациска транспарентност, донесена во декември 2016 година.

Исто така интересно: дознајте дали другите го користат вашиот Wi-Fi

Дали мојата широкопојасна врска е премногу бавна?

Ако сакате да знаете колку е брз вашиот сопствен интернет, можете мерење на широкопојасен интернет Федералната агенција за мрежи (БНеца). Може да се пристапи на мрежата или може да се инсталира преку апликација за десктоп (Виндоус / Мек / Линукс).

За мерката да биде валидна, мора да бидат исполнети некои услови. Корисниците мора да изведат најмалку 20 мерења во два различни дена. Исто така, компјутерот мора да биде поврзан со LAN кабел со рутерот. На пример, мешањето на WLAN може да се исклучи како причина за бавните брзини на пренесување.

Според BNetzA, врската што е премногу бавна е:

– 90% од договорната договорена максимална брзина не се достигнува за два дена на мерење во секој случај барем еднаш.

– не ја достигнува брзината нормално достапна во 90 проценти од мерењата.

– не ја достигне минималната определена брзина за договор во рок од најмалку два дена од мерењето.

За врски со мобилни телефони, BNetzA исто така нуди апликација за Android и iOS. Им овозможува на клиентите да ги утврдат и документираат нивните стапки на пренос на податоци.

на Апликација за уреди со Android herunterladen.Die Апликација Епл-Герте За да ја преземете.

Дали знаеше? Речиси е невозможно да се добие интернет стапка без врска со фиксна линија. TECHBOOK ги верификува добавувачите.