Брод чаршии 950 прегледи

Boat Bassheads 950 ulasan 1

Производителите на додатоци за чамци лансираат производи со стабилно темпо, поздравувајќи го пазарот по различни цени. Во минатото, тестиравме ефтини Boat Bassheads 225 слушалки и Boat Rockerz 400, кои се безжични слушалки. Компанијата сега објави Boat Bassheads 950, пар слушалки над увото на РС. 1299. Дали вреди цената што ја бара, или треба да изберам алтернатива? Ние го проверивме за да откриеме.

Дизајн и спецификации на чамци за 950 баси

Кога ќе го отворите куќиштето Basshead 950 Boat, можеби мислите дека станува збор за пар Bluetooth безжични слушалки, бидејќи главното тело нема кабел поврзан. Слушалките се изработени од пластика, но металната обвивка му дава на овој уред врвен изглед. Слушалките на овие слушалки се вртат навнатре, правејќи ги лесно преклопување и чување во Basshead 950.

Откривме дека сијаличката за слушалки и мекото лента го прават тоа удобно да се носи. Може да ја прилагодите должината на лентата за глава. Пронајдовме просечна јачина на стегање. Двете слушалки имаат приклучоци од 2,5 мм за аудио кабелот вклучени во кутијата. Аудио-кабелот има Y-разделник со микрофон и копче со повеќе функции на левата страна. Ова ја отвора опцијата корисникот да го замени кабелот со нов ако е оштетен. Тавата обезбедува удобни слушалки на Rexine кога се носат, но тоа ќе направи вашите уши да се чувствуваат топло откако долго ќе облечете слушалки.

Boat Bassheads 950 има пластично тело.

Boat Bassheads 950 има 40мм возачи во секоја ушна капаци, но компанијата не го откри опсегот на фреквенција и импеданса. Компанијата исто така може да вметне џебови за чување на овие слушалки.

Basshead Boat 950 перформанси

Тестиравме Boat Bassheads 950 со MacBook Air и Samsung Galaxy S10 Plus, кој сè уште одржува 3,5 милиметарски приклучок за слушалки. Ние ги користиме JioSaavn и YouTube за да пренесуваме музика и да репродуцираме некои од нашите сопствени FLAC-датотеки со висока резолуција.

Boat Bassheads 950 ги има карактеристиките на тешкиот бас-звук со само мало зголемување на највисоката позиција. Не сме изненадени затоа што оваа компанија е горда да рекламира во име на производи. При помали количини, забележуваме дека басот има тенденција да ги победи другите фреквенции. Сепак, во поголеми количини, медиумите се малку подобри. Ако претпочитате да уживате во бас, Basshead 950 го доведува на површина, но сметаме дека целокупниот квалитет на аудио е мрачен. Во некои песни со тежок бас можеме да чувствуваме пецкање во ушите.

Отстранлив аудио кабел ви овозможува лесно чување на овие слушалки.

Звукот произведен од овие слушалки не се меша со поголеми количини кога играте од лаптоп или паметен телефон. Бучавата во кабелот е мала, и откривме дека стерео раздвојувањето е добро за цената. Звучните слики може да бидат подобри, затоа што не е лесно да се фокусирате на инструментите во песната. Слушањето аудио висока резолуција ги прави овие слушалки да звучат малку подобри.

Добивме неколку повици со помош на Boat Bassheads 950 и нашите повикувачи немаа проблеми да нè слушаат, но квалитетот на аудио беше многу просечен. Кога гледаме видеа, се надеваме дека медиумите ќе бидат доминантни бидејќи понекогаш им е тешко да слушаат дијалог. Ние исто така играме PUBG Mobile со овие слушалки и немаме никакви проблеми.

Откривме дека Basshead 950 може да биде многу гласен, а дизајнот во уво протекува на поголеми количини, но не толку долго додека некој што седи во близина го препознава она што го слуша.

Одлука

На многу конкурентен пазар, Boat Bassheads 950 се чувствува премногу скапо за она што го нуди. Се соочува со сериозна конкуренција од производи како што е Boat Rockerz 400, кој нуди функционалност на Bluetooth со малку премија. Ако сакате слушалки за во уво, Boat Rockerz 225 и Boult Audio ProBass Curve се моќни алтернативи.

Про

  • Лесен и удобен
  • Каблот е отстранет

Конс

  • Притискање на центарот
  • Каллив аудио излез
  • Строга конструкција со просечен квалитет

Оценка (од 5)

  • Дизајн: 2
  • Квалитет на аудио 2
  • ВФМ: 2
  • Севкупно: 2.5