Буџетот за трошење пристигнува во Play Store

Буџетот за трошење пристигнува во Play Store

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

Гугл ги добива своите раце во својата продавница за апликации и покрај многуте графички промени тука е подготвена да го воведе буџетот за трошење за да ги ограничи дополнителните набавки на буџетот

Буџетот за трошење пристигнува во Play Store

Откако ќе ја внесете лозинката, ќе ги овластите сите плаќања Играј продавница, тоа е она што го сака Google спречете трошење прекумерно или ненамерно во продавницата на Google Play и со идно ажурирање може да поставите месечен лимит на трошење.

На кратко, исто така буџетот за трошење пристигнува во Play Store што ќе ви овозможи да ги задржите вашите трошоци под контрола без да го пробиете нашиот лимит поставен низводно. Оваа граница служи за ограничување на трошоците за настанот случајно, деца или други кои купуваат апликации и игри без ваша согласност, или ако сте заемник за апликации, па кога ќе достигнете максимална сума, повеќе не можете да купувате, освен ако не се направат промени.

Како да го овозможите буџетот на продавницата за игри

За за да се овозможи вашиот буџет за трошење во Play Store, ќе мора да отидете на Купете историја во Сметка а потоа и во соодветната ставка Поставете буџет ќе мора да го наведете буџетот што сакате да го поминете секој месец.

Откако е овозможено, секогаш во поставките, ќе се прикаже лента за напредок што ќе покаже надминување на прагот за да внимава на вашите трошоци.

Многу корисен потег за да ги задржите трошоците на Play Store под контрола и никогаш да не надминете одредена граница, за да не се трошат премногу на апликации и игри и да блокираат прекумерни и неконтролирани трошоци во пупка. Во моментот, функционалноста се ослободува преку серверот, така што за неколку дена можеме да ја поставиме на нашата продавница. Исто така, во Италија функционалноста е веќе објавена со посета на посветената страница, каде што методите за управување со буџетот се прикажани подолу:

Поставете буџет

Може да поставите буџет само во валутата на земјата наведена на вашиот профил на Google Play. Откријте како да ја смените земјата во Google Play. Одредувањето буџет всушност не ве спречува да купувате предмети.

 1. Отворете ја апликацијата Google Play Store Играј продавница на вашиот телефон или таблет Android.
 2. Лево, допрете Мени Мени и потоа Сметка и потоа Купете историја.
 3. Изберете Поставете буџет.
 4. Внесете сума и допрете Зачувај.

Секој пат кога ќе купите ставка од вашата сметка, ќе видите порака која ве информира дали се приближувате до границата на буџетот или ако сте го надминале.

Променете го вашиот буџет

 1. Отворете ја апликацијата Google Play Store Играј продавница на вашиот телефон или таблет Android.
 2. Лево, допрете Мени Мени и потоа Сметка и потоа Купете историја.
 3. Изберете Променете го буџетот.
 4. Променете го вашиот буџет и допрете го Зачувај.

Отстранете го буџетот

 1. Отворете ја апликацијата Google Play Store Играј продавница на вашиот телефон или таблет Android.
 2. Лево, допрете Мени Мени и потоа Сметка и потоа Купете историја.
 3. Допрете Отстранете го буџетот.

Проверете ја потрошената сума

 1. Отворете ја апликацијата Google Play Store Играј продавница на вашиот телефон или таблет Android.
 2. Лево, допрете Мени Мени и потоа Сметка
  и потоа Купете историја.
🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!