Важно ажурирање од Samsung Galaxy Note 10 од Samsung Galaxy

note 10

415

Едно мало ажурирање само слета на Samsung Galaxy Note 10, но немојте да се измамите. И покрај тоа што ова не е ревизија на неколку GB или список на подобрувања не е најобемниот што помина и ќе го помине горниот дел од опсегот, тоа е Важно ажурирање за Samsung Galaxy Note 10.

Предводникот на Samsung доаѓа со многу алатки и одлики што, засега, го прават најдобриот телефон во годината. Имаме најдобри екрани на пазарот, најдобри камери и дизајни кои наскоро ќе бидат имитирани од безброј брендови. Исто така, нуди S-Pen со нови функции, но … за што точно се користи телефонот? Да се ​​јави.

И тоа е квалитет на аудио Samsung Galaxy Note 10 што е малку критикувано од првите телефонски држачи. Клиентскиот бренд го покажува тоа „Новиот Samsung Galaxy Note 10+ се чини дека има проблеми со примање сигнали и проблеми со говорни повици. Во многу наврати, и покриеноста и необичниот аудио резултат се со лошо искуство во разговорот. »

тужба наречена белешка 10

Подобрете ги аудио повиците

За да се надмине овој проблем пријавен од разни корисници на мобилни телефони, Samsung започна ажурирање за Galaxy Note 10 и Galaxy Note 10+. Ова е второ ажурирање на софтвер што го добија мобилните телефони од моментот кога беше лансирано и започна да достигнува неколку пазари. Особено, софтверот започна да пристигнува од азискиот континент, при што Израел, Виетнам, Тајланд, Малезија и Индија се првите земји што добија ажурирања.

ажурирање белешка 10 плус

Скоро нема тежина 4.27MB но и покрај тоа што е мала ревизија, ова е важно затоа што ги уништува проблемите споменати погоре зголемувајќи ја стабилноста на повиците. Софтверската верзија е N97 * FXXU1ASH5 и само го има ова подобрување. Дури и безбедносните закрпи не се променети во споредба со претходните ажурирања на телефонот.

Тој не пристигна во Шпанија, но сигурно ќе ги има во наредните неколку дена, иако во Шпанија не е објавена критика за квалитетот на струката. Сепак, без оглед дали имате проблем на Samsung Galaxy Note 10 или во Белешка 10+, нема никаква штета при инсталирање на системско ажурирање веднаш штом ќе добиете предупредување ОТА со достапност за да избегнете можни главоболки.