Вака изгледа PlayStation 5 – скиците за патенти се претворија во реален рендерирање

Beginilah tampilan PlayStation 5 - sketsa paten telah dikonversi menjadi render realistis

Апликацијата за патент што ја бараат корисниците на Интернет претставува уред со прилично софистициран дизајн. Дали наследникот на PlayStation 4 ќе биде толку смел во дизајнот како во скицата? Не го знаевме тоа. Но, ние сакаме да гледаме повеќе од скици.

Не сте виделе сеуште? Ве потсетуваме – погледнете ја сликата подолу. Вака треба да изгледа … нешто што се појави во дизајнерското студио на Sony. Логиката утврдува дека е наследник на конзолата PlayStation 4 – ниту еден друг уред на Sony нема право да изгледа вака – но пред да дојдеме до премногу заклучоци, не заборавајте дека тоа е само ексклузивна идеја.

Технолошките компании масовно патентираа какви било идеи и пронајдоци што ги развија. Од многу едноставна причина: одлуката да се примени (или не) даден патент е потребно време. И во ова време, не можете да дозволите вашата конкуренција да украде или да дојде до слични идеи. Повеќето апликации за патенти никогаш не завршуваат како пазарни производи.

Ајде да ги разгледаме подетално наводните PlayStation 5. Овој рендерирање ќе ни го олесни полесот

Приказ за Playstation 5

Вака изгледа PlayStation 5 - скиците за патенти се претворија во реален рендерирање 1

Не знаеме дали ова ќе изгледа како потрошувачка или опрема за снабдување и оттаму развојни алатки за тестирање на игри. Сепак, благодарение на сигурниот графички дизајнер од LetsGoDigital, можеме да видиме скици за визуелизација наместо да се потпираме на имагинацијата. Лично, би бил многу изненаден ако Сони се реши на смел дизајн, но којзнае.

Вака изгледа PlayStation 5 - скицата за патенти е претворена во реален рендерирање 2

Вака изгледа PlayStation 5 - скиците за патенти се претворија во реален рендерирање 3

Sony PlayStation 5 се очекува да биде достапен околу Божиќ следната година. Името на конзолата е конвенционално, производителот сè уште не одлучил. Преостанатите информации за тоа покажуваат дека срцето на уредот ќе биде систем SoC дизајниран заеднички од Sony и AMD, вклучувајќи процесорот Ryzen 3 Zen 2 и Radeon Navi GPU со некаква форма на поддршка за следење на зракот, како и посебен систем за звук за забрзување на пресметките поврзани со неговата позиција. Сепак, најголемата иновација е меморијата на конзолата – SSD-овите се очекува значително да го намалат времето за вчитување игри.

Цената е непозната.