Вака се користи опипливо време на Apple Watch …

Вака се користи опипливо време на Apple Watch ...

Звучно и опипливо време

Од почетокот на Apple Watch Taptic Engine веќе обезбеди нов начин за интеракција со Apple Smart Watch. Со watchOS 6 Plus, се додава нова функција: време на допир. Може да го контролирате и времето на Apple Watch со тоа што ќе се изрече. Корисно е кога мислите дека екранот е премал за очите. Ние објаснуваме како да одредите тактилно и звучно време. Дали знаевте дека исто така можете да му дозволите на Мики Маус да го каже времето? Ова работи на малку поинаков начин, односно со прислушување на часовникот. За звучно и опипливо време, не мора да правите ништо: треба само да го конфигурирате еднаш.

Поставете и користете време на допир на Apple Watch

Чувствително на времето работи со вградениот тактички мотор на Apple Watch. Не само што може да биде корисно ако имате оштетен вид (благ). Чувствителното време е исто така корисно ако сакате само да го знаете времето брзо без да одите на Apple Watch за гледање. Ова исто така работи во тивок режим.

Секој час добивате забележителен вибрациски сигнал. Може да конфигурирате различни видови на известувања:

БроевиApple Watch игра на секои 10 часа, а кратко потоа после секој час после тоа. Значи, Apple Watch е долг за секои десет минути и краток за секоја наредна минута.

КраткоApple Watch долг допир на секои 5 часа и непосредно пред другите часови. Така, долгиот Apple Watch на секои 15 минути.

Код на МорсApple Watch внесува секој час цифра во код Морс.

Веројатно ќе потрае некое време за да се навикнеш, но можеби вреди. Може да го конфигурирате времето на допир на вашиот iPhone, но и на Apple Watch. Вака поставувате време на допир на вашиот iPhone:

 1. Отворете ја апликацијата Watch.
 2. Одете во менито Часовник.
 3. Допрев Чувствително време.
 4. Поставете го прекинувачот на зелено и изберете како Apple Watch треба да вибрира

Се разбира, секогаш можете да промените како Apple Watch треба да вибрира. Можете исто така да го исклучите повторно ако не ви се допаѓа.

Поставете време на допир на iPhone

Вака го поставувате времето на допир за Apple Apple Watch:

 1. Отворете ги поставките.
 2. Скролувајте надолу и отворете го менито Часовник.
 3. Допрев Чувствително време.
 4. Поставете го прекинувачот на зелено и изберете како Apple Watch треба да вибрира

Чувствително време на часовникот Apple WatchOS 6

Поставете го звучното време и користете го Apple Watch

Најдете ги рацете на Apple Watch премногу мал, но дигиталниот часовник не е добар? Можеби звучното време е решение. За да го направите ова, држете два прста на лицето на часовникот истовремено. Тогаш ќе слушнете глас што зборува час. Или, Apple Watch ова исто така може, ако Apple Watch во тивок режим може да конфигурира. Ова е можно и на вашиот iPhone и на Apple Watch. Вака го поставувате звучното време на вашиот iPhone:

 1. Отворете ја апликацијата Watch.
 2. Одете во менито Часовник.
 3. Премести Време на разговор до.
 4. Изберете дали секогаш сакате да го имате времето за разговор или само надвор од режимот на тивка.

На Apple Watch поставете го вашето звучно време вака:

 1. Отворете ги поставките.
 2. Скролувајте надолу и отворете го менито Часовник.
 3. Премести Време на разговор до.
 4. Изберете дали секогаш сакате да го имате времето за разговор или само надвор од режимот на тивка.

Се надеваме дека ќе го имате ова опипливо и слушливо време со овој совет.С Apple Watch може да следи време на подобар начин за вас.

Дали знаевте дека watchOS 6 е преполн со други помали и поголеми карактеристики што ги користи Apple Watch може да ги подобри? Прочитајте ги сите за тоа во нашиот прегледOS 6 преглед! Ажурирањето на софтверот се очекува во септември 2019 година.