Вака функционира апликацијата Breathing (Breathe (Breathe)) на Apple …

Апликација за дишење

Дишењето (дишењето) е стандардно на сите Apple Watch. Со оваа апликација ќе правите вежби за дишење во одредени периоди од денот.

Апликација за дишење на Apple Watch

Дишете (дишете) на Apple Watch

Апликацијата Breathing (Breathe на англиски јазик) е достапна на watchOS 3. Апликацијата ви овозможува да направите вежби за дишење, по можност барем еднаш дневно. Но, можете исто така да ја стартувате апликацијата за момент кога сте под стрес. Во една до пет минути сесии, ќе видите визуелизација која ќе ви помогне да дишете со бавно темпо. Во исто време, вие го тупувате вашиот зглоб за да означите кога треба да дишете и да издишувате. Потоа ќе добиете преглед на срцевиот ритам.

Користете ја апликацијата за дишење

Вака ја користите апликацијата Breathing:

 1. Започнете ја апликацијата за дишење на Apple Watch.
 2. Апликација за дишење на Apple Watch 1

 3. Наведете колку долго треба да трае сесијата. Со 1 минутна сесија која дише 7х.
 4. Апликација за дишење на Apple Watch 2

 5. Сесијата започнува. Следете ги упатствата на екранот. Тие го допираат вашиот зглоб ако мора да дишете.
 6. Апликација за дишење Apple Watch 3

 7. После сесијата ќе ја видите статистиката. Исто така, гледате каков бил просечниот ритам на срцето за време на сесијата. Веднаш можете повторно да започнете нова сесија.
 8. Апликација за дишење на Apple Watch 4

Резултатите од вежбите за дишење може да се најдат во Апликацијата Здравје во делот Mindfulness.

Дишење: поставки за апликација

На iPhone, можете исто така да разладувате разни работи кога станува збор за апликацијата Breathing на Apple Watch. Ова се однесува на прилагодувања, како што се фреквенцијата на дишењето или времетраењето на сесиите. Може да овозможите или оневозможите потсетници за здив преку апликацијата. Можете да ги најдете сите поставки следејќи ги следниве чекори:

Вака функционира апликацијата Breathing (Breathe (Breathe)) на Apple Watch 1

 1. Отворете го Apple Watchapp и одете до Мојот часовник.
 2. Пребарувајте апликации во прегледот Дишењето.
 3. Можете да прилагодите разни поставувања овде, вклучувајќи ја и фреквенцијата и времетраењето на сесијата.

Можете исто така да го користите ова мени за да поставите колку често добивате потсетник за здив или воопшто не сакате да го примате.

Изберете го времетраењето на сесијата

Кога започнува нова сесија за дишење, можете да ја ротирате дигиталната круна за да ја прилагодите должината. Но, тоа не е потребно: ако сте задоволни со времетраењето на последната сесија, можете да го поставите ова како стандардно.

 1. Во апликацијата Watch, одете во поставките за апликацијата Breathing, како што е објаснето погоре.
 2. Вклучете го лизгачот Користете го претходното траење.

Изберете стапка на дишење

Може да прилагодите колку често дишете:

 1. Одете во поставките за апликацијата за дишење.
 2. Допир Фреквенција на дишење.
 3. Изберете вредност каде што е 7. норма, дишењето полесно е подобро, па изберете помала вредност.

Исклучи потсетник

Зарем не сакате секогаш да ве потсетуваат да правите вежби за дишење? Потоа, исто така можете да ги оневозможите известувањата:

 1. Одете во поставките за апликацијата за дишење.
 2. Допир Потсетници за дишење.
 3. Изберете опција Ништо (или вредност, ако сакате да примате потсетници почесто или поретко).

Апликации за дишење за iPhone.

Нема договор за апликација за дишење на iPhone, но ќе најдете бројни алтернативни апликации на App Store кои исто така работат на iPhone, како што се Breathe (линк) и Мирна (врска). Подолу е листа на апликации за умственост кои исто така можете да ги користите за да се опуштите и да го спуштите здивот.