Валв бара психолози, државници и економисти за да го подобри развојот на неговите видеа

La guía del gamer.

Valve ја ажурираше својата веб-страница за да додаде неколку нови апликации за работа, сега можеме да видиме дека тие бараат таленти од различни дисциплини кои им помагаат подобро да разберат што сакаат играчите и индустријата. Ова го привлече вниманието на сите што ги бараа психолозите кои беа запознаени со дизајнот и експерименталното истражување.

Од она што можеме да го прочитаме во барањата за работна сила, Valve бара нови начини за развој на видео игри со луѓе од дисциплини кои обично се надвор од видеоигри, иако тие исто така објаснуваат дека не боли што тој знае и неколку програмски јазици.

Valve бара психолози, државници и економисти за подобрување на развојот на нивните видеа 1

Експериментално вработување

Нова објавување тој рече вака:

„Веруваме дека сите дизајнери на игри, во извесна смисла, се експериментални психолози. Затоа бараме експериментални психолози со супериорни вештини за истражување за да примениме знаење и методологија од психологија до дизајн на игри и сите аспекти на работењето на Valve. “

Значи, овој нов вработен не само што ќе помогне во креативниот фактор, туку ќе биде дел од тимот за внатрешна работа на „Valve“, така што тој во основа ќе изврши неколку задачи во исто време. Задолжителен степен во психологија, најмалку четири работа со експериментален дизајн и воведување на аналитички податоци.

Тие исто така пребаруваа државник што во основа ги толкува податоците дадени од Valve за да предвидат што сакаат играчите и индустријата во иднина. За нас ова е нешто потрадиционално, иако беше објавено во исто време со претходниот што укажува дека е дел од истиот проект за кој размислувале на „Valve“.

Валв бара психолози, државници и економисти за да го подобри развојот на неговото видео 2

Опис на работно место економист Ова исто така привлекува внимание, се чини дека им треба и на овие вработени да ги анализираат податоците од платформата за видео игри, Steam и да ги користат за да се информираат за новите трендови во индустријата и можните вкусови на потрошувачите. Исто така, се чини дека им е потребно да „развијат економски систем што ги забавува и вреднува корисниците на Steam“, што звучи интересно исто така.

Можете да ги видите сите описи следејќи го ова линк.