Валв издаде 20-годишна забрана за Дота 2 и рече дека отровниот играч е „непожелен“

Валв издаде 20-годишна забрана за Дота 2 и рече дека отровниот играч е „непожелен“

Вчера, Валвел детали за низа измени во системот за совпаѓање „Дота 2“, заедно со неколку бранови големи забрани за „злобните глумци“. Сега, играчите погодени од забраната почнуваат да се жалат на нивната суспензија на социјалните мрежи – и се чини дека некои од најлошите престапници се забранети за подобар дел од следните две децении.

Официјалниот Форум за пареа Дота 2 е исполнет со поплаки за забраната, а субдеритот на играта е исто така исполнет со возбуда додека гледате отровни и измамнички играчи да ги соберат своите испакнатини. Еден добро познат пример (преку IGN) прикажува слики од екранот на правење совпаѓања: „Совпаѓањето е оневозможено заради прекумерно повторување, неподготвување или игнорирање. Останато време: 1/19/2038. “

Valve користи систем на резултат за однесување за да ги следи отровните играчи, а играчите со ниски „извонредни“ оценки се голем дел од овој прв бран на забрани. „Ние ќе продолжиме да правиме бран на редовни забрани за корисниците кои се мал процент од оваа заедница“, рече Валв во соопштението.

„Корисниците кои постигнуваат ниско ниво на однесување во играта, се премногу оданочени за целата заедница“, рече Валв, „и непожелен“.

Бран ограничувања, исто така, ги таргетира корисниците кои учествуваат во набавка на сметки на Steam или надградба на нивните сопствени сметки. Исто така, станува збор за играчи кои биле „откриени со употреба на експлоатирања“.

Оваа забрана сè уште не е завршена: „Во наредните недели, ние ќе го насочиме алгоритмот за откривање за ова злоставување и ќе започнеме со издавање на неделни забрани што ќе стапат на сила без претходно известување за сметката за прекршување“.

Играчите на Дота 2 мора да имаат телефонски број врзани на нивната сметка за да се приклучат на натпреварот за рангирање. Секој играч погодени од оваа забрана, исто така, ќе го има телефонскиот број „трајно на црната листа“.

ИНФО