Вашиот далечински управувач може да се полни безжично

Remote Anda dapat diisi secara nirkabel 1

Sony, пред да се започне PS5 во последниот квартал од оваа година, продолжете да регистрирате патенти што може да биде поврзано со конзолата за следната генерација. Сепак, најинтересно е што повеќето записи се однесуваат на нарачки. Јапонските субјекти откриле неколку карактеристики на Дуалшок 5како свој хаптички мотор или прилагодлив активирач, но тоа не е единствената нова работа.

Неодамна, Sony патентираше a додаток која, откако ќе биде комбинирана со команди преку долното пристаниште, ќе понуди поддршка за една од најпопуларните технологии денес: безжично полнење. Сепак, адаптерот нема да биде компатибилен со полнителните полначи за паметни телефони, бидејќи патентот покажува a специјална станица за полнење да постави контрола. Вториот ќе биде поврзан со електрична енергија или со USB портата на конзолата.

Вашиот далечински управувач може да се полни безжично 2

Вашиот далечински управувач може да се наполни безжично 3

Еден од најинтересните аспекти на адаптерот е тоа што, покрај додавањето поддршка за безжично полнење, исто така, интегрира три дополнителни копчиња, иако не е познато дали тие можат да бидат презакажани. Ова нè тера да помислиме дека додатоците не се мешаат ергономски, така што нема потреба да ги отстранувате кога батеријата е 100%. Ова ќе го сакаат многу играчи, особено оние кои уживаат во натпреварувачки игри.

Вашиот далечински управувач може да се наполни безжично 4

Се разбира, регистрација на патенти не значи дека во одреден момент ќе видите светлина. Компаниите ги штитат своите идеи цело време, но не секогаш стануваат комерцијални производи. Дури и да е така, многу е чудно што Sony продолжува да експериментира со додатоци кои се поврзани со вашиот далечински управувач. Само во јануари, тие го лансираа Прилогот „Копче за назад“, кој додаде две програмибилни копчиња на задниот дел на Дуалшок 4; Ова е прв пристап на компанијата кон професионалната контрола.

Поради тајноста на Сони, во последните месеци се појавија премногу шпекулации околу презентацијата на PlayStation 5. Блумберг објави дека компанијата има потешкотии да ги постави цените на хардверот поради недостаток на неколку компоненти; трошоците за правење тоа ќе скокаат до 450 американски долари. Се разбира, од Јапонија мирна вода рече дека календарот за објавувања на PS5 не се повлече.

👇 Повеќе на Хипертекст