Видеото покажува дека Модел 3 автоматски ги применува сопирачките за да избегне пад на полицаец кој поминува црвено светло

Tonton & # 039; Mode Sentinel & # 039; Tesla meminjam seorang pria yang diterjemahkan Model 3 tanpa alasan 2

Системот за автоматско сопирање на итни случаи Tesla (AEB), кој првпат беше воведен во 2017 година, значително се подобри во релативно краток временски период. Пред само неколку недели, на пример, Тесла демонстрираше напреден систем АЕБ кој може да примени сопирачки со поголема вештина кога ќе бидат откриени пешаците или велосипедистите.

Тоа, рече, неодамна откривме ново видео на кое се гледа моделот Tesla Model 3, кој ненадејно ги погоди сопирачките кога полицаец со мотоцикл помина црвено светло и се сврте лево приближувајќи се кон сообраќајот. Службеникот можеби ќе брка некого, но сирената почина во тој момент.

Како што можете да видите во видеото подолу, сопственикот на Model 3 започнува да забрзува во зелено светло и не гледа полицајци да брзаат од десната страна. За среќа, Model 3 брзо ги открива офицерите и сопирачките.

При опишувањето на инцидентот, сопственикот на Модел 3 го објави следново на својот канал „Јутјуб“.

Тоа се случи утрово; Го свртев патот кога светлото се претвори во зелена боја, а од никаде полицаец без аудио вклучен од неговата сирена се вклучи црвено светло. Ако не беше за безбедноста на Tesla запре безбедноста, ова не би бил добар ден. Ви благодарам # Тесла и # ЕлеонМуск што го направија # Model3 најбезбеден автомобил во историјата или тоа би можело да ме одбележи цел живот со страшна несреќа.

Друг агол на инцидентот може да се види подолу.

Се разбира, ова не е прв пат кога видовме дека Тесла презема чекори за да избегне и да избегне потенцијално сериозни судири. Во видеото подолу, Тесла кој се наоѓа зад себе брзо се свртува лево за да го избегне автомобилот пред себе.

Извор на слика: Ena / AP / REX / Shutterstock