Видлива поддршка AMD Ryzen 5 3500 & 3500X

AMD Ryzen 5 3500 & 3500X Dukungan Terlihat

Три партнери од AMD оваа недела на нивните соодветни веб-страници започнаа со регистрација на два нови, но сè уште не објавени процесори од Ryzen 5 3000-серија. Новите шест-јадрени процесори – Ryzen 5 3500 и Ryzen 5 3500X – веројатно ќе бидат поевтини од процесорите со база на Zen 2, кои се веќе достапни кога се достапни.

MSI додаде поддршка за AMD процесорот Ryzen 5 3500X AMD на матичната плоча Godlike MEG X570 која откри некои од нејзините спецификации. Во меѓувреме, Амазон започна со регистрација на десктоп игри HP Pavilion врз основа на Ryzen 5 3500 и графичка картичка NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB која во моментов е достапна за претходна нарачка. Системот ќе биде испорачан на 20 октомври 2019 година.

Излегува, според списокот, шест-јадрен процесор Ryzen 5 3500X работи со стандардна фреквенција од 3,6 GHz, има 3 MB L2 кеш, 32 MB L3 cache и TDP 65 W. Шест-јадрен Ryzen 5 3500 има слични карактеристики, но работи на 3,4 GHz и не поддржува AMD XFR технологија, според списокот на Amazon.com.

Ако се земе предвид дека процесорот Ryzen 5 3500 веќе е регистриран од страна на голем производител на персонални компјутери, најверојатно ќе биде испратен или ќе биде испратен. Во меѓувреме, не е јасно кога AMD планира да започне со испорака на Ryzen 5 3500X, но има смисла да се каже дека ќе биде достапен во исто време со моделот Ryzen 5 3500.

Во однос на цените, AMD Radeon 5 3500 и 3500X процесорите ќе бидат под процесорот Ryzen 5 3600 и 3600X, затоа размислете за цените за околу или под 200 долари.

Поврзани читања:

Извори: Амазон, МСИ (преку Твитер / мамомо_ус)