Вистинската замена за Samsung Galaxy Fold ќе биде зачудувачка: стаклениот екран, 108 мегапиксели и S-Pen на хоризонтот?

Pengganti sejati Samsung Galaxy Fold  akan memukau: layar kaca, 108 megapiksel dan S-Pen di cakrawala? 1

И тоа може да дојде многу порано отколку што мислите.

Нешто повеќе од две недели нè одвоија од настанот Unpacked на кој Samsung ќе претстави ново семејство во светот на Galaxy S20 и флаерот Galaxy Z Flip, новиот паметен смартфон. Како што покажавме неколку пати во последните неколку недели, тоа нема да биде директен наследник на Galaxy Fold, туку е резултат на концептот на други уреди со екрани за виткање. Проектот Галакси Фолд 2, сепак, не беше воопшто запрен, сосема спротивно тоа навистина ветува искри, според најновите слух.

Досега, гласините за Galaxy Fold 2 се малку нејасни, исто така и заради мене слух се собраа да го постават уредот широко во втората половина на 2020 година. Сепак, протекување Макс Вајнбах реши да додаде ново месо во огнот, и во однос на тој претпоставка Специфичен предводникот на идните уреди за склопување, и двете да го овозможат тоа тајм аут.

ПРОЧИТАЈТЕ ДА: МВЦ 2020 ќе дојде

Galaxy Fold 2 навистина може да се пофали со широк преклопен дисплеј 8, овој пат покриено со тенок слој од стакло, е поотпорно на гребење и попријатно за допир од сегашната пластична површина на пакетот Galaxy. Покрај тоа, секторот за фотографија ќе биде воден од сензори од 108 мегапиксели што наскоро ќе го види Galaxy S20 Ultra, додека неговата изведба ќе му биде доверена на новиот SoC Snapdragon 865, со 5G активиран.

Но, најинтересната гласина се однесува на можноста за нови работи кои можат да го променат начинот за приближување кон уредот совршено Galaxy Fold 2, покрај периодот на издавање: Идните уреди за виткање на Samsung можат навистина поддршка С-Пен, отворање на најразлични вистински неограничени можности. Следно, презентацијата можеме да ја видиме во текот на втор квартал од 2020 година, со добра можност да го поздравиме на полиците во раното лето. Ако сето ова се реализира, овој пат Samsung може да ја достигне целта, чиста од ценовникот што ветува нешто друго освен ефтино.

Преку: Reddit