влакна, АДСЛ и други услуги

fibra-optica-1300x650

Тој 2020 година Ова не само што им носи добри работи на операторите, туку и на некои други лоши вести, па дури и повеќе кога станува збор за зголемувањето на цените. Во однос на Movistar ќе има нешто повисока цена за влакна, ADSL и други услуги како 3-ти повик, пренасочување на повик, забрана за повик, итн.

Во текот на овој пост ќе направиме резиме на услугите на Movistar кои ќе забележат повисоки цени во наредната година. Зголемувањето е околу еврото, а во некои случаи дури достигнува и 5 евра. е ажурирањето е потврдено, како што беше објавен овој извор на вести.

Основни услуги на Movistar

 1. Основен план за услуги: од 3,50 до 4 €.
 2. Телефонски, пакети за одржување и услуги: Почнувајќи од 5,50 до 6 евра.
 3. Повици до телефонски повици: промена од 24,20 кс / повик на 30,25 кути / повик, а со максимална цена од 4,84 € месечно.
 4. Јавете се на третиот: Тие се зголемија од 5 на 5,50 €.
 5. Пренасочување на повик: Тие се зголемија од 3,50 на 4 €.
 6. Ограничувања на мобилен повик: Расте од 3 до 4 евра.
 7. Статичка IP: Ова се искачува од 25 до 30 евра месечно.

Влакна, ADSL и фиксни, услугата што е најзагрозена во 2020 година се зголеми

Movistar реши да ја зголеми цената на некои свои услуги, но тоа мора да го кажеме Movistar Fusion нема да се смени, но тие ќе променат други стапки, како што се ангажирање ADSL, влакна или фиксни линии.

Не зборуваме за многу големо зголемување, можеби најмногу околу 5 евра во најлош случај. Ова зголемување пристигна да остане од 14 февруари, евентуално лош датум, затоа што е можно некои корисници да се за loveубат во Movistar.

Влакна

 1. 100 Mb: Цената се зголеми од 43,90 € на 46,90 €.
 2. 100MB со фиксни повици: Од 44 до 47 евра.
 3. 100MB со повици до фиксни и мобилни телефони: Почнувајќи од 49 до 52 евра.
 4. 600 Mb: цената се зголеми од 53,90 € на 56,90 €.
 5. 600 Mb + неограничени повици со рамна стапка до фиксни и мобилни ваучери: Ова се искачи од 54 до 57 евра.
 6. 10 Mb: износи од 43,90 до 46,90 евра.

АДСЛ

 1. АДСЛ Макс Брзина Над 43,90 до 46,90 евра.
 2. Повици за максимална брзина + ADSL до фиксни стапки: Расте од 44 до 47 евра.
 3. Повици за максимална брзина + ADSL до фиксни и мобилни ваучери: Ова ја промени цената од 49 на 52 евра.

На еден или друг начин, ако ангажиравме некои од услугите на Movistar кои ги опишавме овде, веќе знаеме дека тие ќе ја зголемат цената заклучно со 14 февруари 2020 година.

Преку: ADSLzone