Внатрешниот преглед на iPhone 11 ја покажува разликата за про-моделите ќе биде поголема

Внатрешниот преглед на iPhone 11 ја покажува разликата за про-моделите ќе биде поголема 2

Внатрешниот преглед на iPhone 11 ја покажува разликата за про-моделите ќе биде поголема 2

Новиот iPhone веќе е во рацете на Американците и луѓето во другите региони со приоритет на Apple. Ова значи дека следните неколку дена ќе бидат исполнети со разни видеа и написи што ќе ги откријат овие играчки, а секако со нив може да дојдат интересни факти.

Едно од нив е дека штетата на iFixit-придвижуваниот iPhone 11 детално ги изложува цревата на уредот и открива дека тука имаме уред за транзиција помеѓу iPhone XR и iPhone 11 Pro.

Тоа е затоа што моделот инженеринг за 2018 година и моделот „едноставен“ за 2019 година се многу слични, вклучително и нивната внатрешна употреба. Главната разлика е во тоа што 11 облози на матична плоча со двојни парчиња, а исто така има и батерија што е малку потешка за отстранување со шест ленти за изолација. Вистинскиот тон што ја оневозможува „автоматската осветленост“ е одржуван ако екранот не се поправи со специјална опрема. јаболко

Зад батеријата, ние ја гледаме само оловната жица поврзана со батеријата за полнење со индукција. Веќе во 11-те Pro и 11 Pro Max моделите има два од овие кабли, затоа што веројатно ќе имаат билатерални надополнувања за AirPods и Apple Watch, напуштени од причини непознати за Apple.

Значи, ова ќе биде уште една разлика што ќе ја зголеми супериорноста на моделот Pro во однос на 11. Бидејќи не е така, растојанието меѓу нив е всушност пократко, при што главната разлика е за дополнителни телефонски леќи за браќа и сестри и напредниот OLED екран. XDR.

Донесување две задни леќи наместо едно значи дека ќе биде поскапо за Apple. Интересно видовме дека iPhone 11 пристигна 50 долари поевтино, можеби со отстранување на 3D Touch. Но, анализата на рентген од iFixit покажува дека само главната леќа има оптичка стабилизација, покажувајќи дека Apple е зачуван на најотворените и секундарните сензори …

Запомнете, iPhone 11 е одобрен во Бразил, заедно со неговите понапредни браќа и сестри. Но, што е со тебе, дали ги забележавте? Ако е така, што? Известете ги во коментарите!

Apple iPhone 11 на Apple сè уште не е достапен во бразилските продавници. Известено кога пристигнал.