Внимание на зголемувањето на Еолија од 22 август 2019 година

Зголемување на еолусот во август 2019 година

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

Eolo реконструира: се зголемува до 5 евра месечно за некои понуди од 22 август 2019 година. Eolo се зголемува и се реконструира од август 2019 година: тука се вклучени понудите

Зголемување на еолусот во август 2019 година

Лоши, лоши вести доаѓаат за некои од клиентите на операторот Еоло, што обезбедува пристап и безжична интернет врска за многу Италијанци.

Без премногу свртувања на зборови, всушност, треба да го знаете започнувањето од 22 август 2019 година некои понуди на операторот ќе претрпе многу важни зголемувања (од 4 до 5 евра месечно) тоа сигурно нема да ги задоволи клиентите кои ќе бидат принудени да платат повеќе.

Тешка е еднострано менување на договорот (сега сме навикнати на тоа, сите оператори го прават тоа ..) што ќе се однесува некои понуди и ќе резултира со зголемување до 5 евра месечно на тарифата. Не малку, нели?

Но, да се обидеме да ги анализираме деталите за ова ново реновирање што ќе влијае на некои клиенти на Eolo почнувајќи од следниот месец.

Реконструкција на Eolo: кои понуди се вклучени?

Во последните неколку часа некои Клиентите на Ело добиваат е-пошта во кои тие се известени за еднострана измена на договорот што, започнувајќи од 22 август 2019 година, тоа ќе доведе до зголемување на месечната цена на понудата.

Во моментот, понудите вклучени во ова зголемување се:

  • Eolo Casa Promo
  • Eolo Easy

но не е исклучено тоа исто така и други понуди може да претрпи зголемувања.

Само за информации, овие две понуди тие чинат 24,90 € месечно, цена што беше рекламиран како „засекогаш“ при потпишување на договорот.

Како што изгледа евидентно, сепак, „засекогаш“ ветено за време на претплатата не беше почитувано, но сега тоа не нè изненадува повеќе кога станува збор за фиксна или мобилна телефонија (откако сите телефонски оператори можат да ги модифицираат своите понуди исто така во цената, како што се бара со прописите од Кодексот за електронски комуникации).

Автоматско префрлување во понудата на Eolo Super

Како и да е, враќајќи се на разговор за овие двајца Eolo стапки што ќе се реконструираат, од 22 август 2019 година ќе се случи во двата случаи клиентите автоматски ќе се префрлат на понудата Eolo Super, што нормално чини 29,90 € месечно со забрзува до 100 Mbps (во зависност од покриеноста) во радио мешано влакно.

Треба да се напомене дека клиентите на „другите 2 реконструирани понуди“ ги имаа во минатото максимална граница од 30 Mbps за преземање, затоа, во областите опфатени со брзината од 100 Mbps, против зголемување на месечните трошоци всушност ќе има и подобрување брзина на прелистување (30 до 100 Mbps).

Проблемот е дека само некои од реконструираните клиенти ќе можат да се префрлат на 100 Mbps во однос на зголемувањето на месечната цена, со оглед на тоа областите опфатени со оваа линија се уште малку.

Се разбира, вети дека Аоолу префрлете ги преработените клиенти на 100 Mbps веднаш штом линијата ќе стане достапна, но во моментот не знаеме кога оваа надградба ќе биде таму.

Во меѓувреме, секако клиентите се принудени да плаќаат дополнителен месечен надоместок за вашата понуда

Реконструкција на Eolo: тука се зголемувања

Во случајот со Eolo Easy, зголемувањето ќе биде 4 евра месечно и затоа, почнувајќи од 22 август 2019 година, месечната претплата ќе се искачи на 28,90 евра месечно.

Понудата Eolo Casa Promo ќе доживеат зголемување на 5 € месечно, а месечната претплата ќе се искачи на 29,90 евра.

Зошто Eolo ги зголемува трошоците за понудите?

Непотребно е да се каже, договорната варијација доаѓа оправдано од Еолус со фактот дека второто е „Со изградба на најголемата безжична мрежа во земјава која до крајот на 2019 г. ќе донесе брзина до 100 мега низ цела Италија “.

Се разбира, додека Eolo ја гради брзата мрежа низ цела Италија клиентите се принудени да плаќаат повеќе дури и ако линијата ја нема оваа брзина во нивниот дом. Не ми се чини многу точни како расудување.

Се разбира, кога ќе се заврши линијата, брзината на прелистување ќе се зголеми неверојатно, но во меѓувреме, реконструираните клиенти ќе платиле претплата на ХХХ месеци со повисока цена од очекуваната, без да можат да ја искористат ветената брзина на прелистување.

Секогаш можете да се повлечете од договорот

Како и да е, како и секогаш, клиентот нема да има избор е нема да може да ја одржи сегашната понуда.

Како и обично, ќе може клиентот кој НЕ има намера да го прифати ова зголемување одбие еднострано менување на договорот со остварување на право на повлекување или со промена на операторот.

Во овој случај, ќе биде потребно да се испрати известување за оператор за повлекување или промена до 22 август 2019 година за да не мора да одговараат на Еолус без плаќање на казни или трошоци за деактивирање.

Заклучоци

И што ќе направите? Дали ќе го прифатите зголемувањето или ќе го смените операторот за вашата интернет линија дома?

Известете ги во коментарите на крајот на статијата!

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!