Водич: Амблем за оган: Три куќи – започнете со овие совети за херој

Panduan: Fire Emblem: Tiga Rumah - Mulailah Dengan Tip Pahlawan Ini

Може да бидете сигурни во тоа Оган Амблем: Три куќи е најсложено издание во долгогодишната серија на стратегии, што е бесмислено со оглед на застрашувачките пречки за влез во многу претходни игри. Секако, ова е многу корисно, но џогингот во манастирот, градењето односи со различни студенти и вработени и донесувањето тешки одлуки за тоа како сакате да го обликувате растот на секоја единица во вашата армија, може да изгледа дека преовладува многу новодојденци. .

Имајќи го ова предвид, ние изработивме водич со неколку покажувачи и предлози што ќе ви помогнат да ги поминате вашите први десетина или повеќе часови.

Грб 1920 1032037

Искористете ја посетата на манастирот

Една од најголемите нови карактеристики во Три куќи е бесплатното локално роаминг на манастирот Гаргг Мач, кој ви овозможува да правите разни прашања и странични активности за подобрување на вашиот карактер и тим. Добивате само четири максимални посети пред следната голема битка во одреден месец, така што правењето на вашето патување тука ќе биде многу важно. Од самиот почеток, ќе имате само неколку професорски точки за кои ќе работите, но ако го користите вашето време овде мудро, таа граница може да се зголеми прилично брзо.

Првото нешто што ви го препорачуваме е вас секогаш посетете ја стаклена градина (која се наоѓа на јужниот крај на картата). Вие природно ќе се најдете со планина од семе меѓу непријателски капки, достапност на продавници и само пронаоѓање низ манастирот, а користењето колку што е можно повеќе семе ќе ви го олесни животот. Оранжериите можат да донесат храна за да готвите, цвеќиња за награди и предмети што ја зголемуваат стативата, заедно со да ви дадат убав бонус за нивото на вашиот професор по секоја жетва. Ако се земе предвид дека оваа активност не ве тера да губите поени на професорот и речиси и да нема пари, нема добра причина не да го посетувате секој пат кога ќе дојдете во манастирот, а наградите само уште повеќе се зголемуваат кога ќе го зголемите нивото на вашиот професор и ќе отворите пристап до подобри резултати.

После ова, препорачуваме да ги вложите ставовите на вашиот професор во социјални активности што можат да ја подобрат статистиката, најверојатно, одеднаш. На пример, ако одлучите да јадете со студенти, обидете се да јадете со студенти на кои им е потребна мотивација и стојат да го зголемат нивото на поддршка едни на други. Или, ако сакате да правите активности како пеење со хорот, обидете се да прашате студенти кои ќе имаат корист од статистичките точки на „Верата“ и областите што се компатибилни едни со други во разговорите за поддршка. Можеби не е многу од почеток, но како што поминува времето и паѓате во рутина со овие активности, малку дополнителни испакнатини во статистиката ќе додадат неколку прилично значителни разлики отколку ако едноставно ги разнесевте сите свои поени на вашите омилени. карактери без разлика дали им треба внимание или не.

Исто така, запомнете да споделите подароци ако е можно. Ова не само што го зголемува вашето ниво на поддршка со учениците, туку и ја зголемува нивната мотивација за следната класа. Дури и ако тоа не е нешто што им се допаѓа, сепак ќе добиете постојана мотивација и поддршка цело време и, со оглед на тоа што нема ограничувања за давање подароци, ова е сигурен начин да се зголеми мотивацијата. Ако продолжувате со градинарство, на пример, можете да имате резерва на цвеќиња за да ги споделите со сите и да ја завршите нивната мотивација.

2019080203532100 0DC6ECE91CF3F6F02BAFC002E3FFBAAD

Не заборавајте да ја ажурирате уметноста и способностите на вашиот карактер

Три куќи има многу флексибилен систем на класи, кој овозможува кој било карактер да стане која било класа (со неколку исклучоци) и да совлада секое оружје, но вистинската моќ на оваа карактеристика е како можете да имате корист од вашето мајсторство, без оглед на тоа како можете да ја промените насоката раст на тој лик подоцна.

Предупредување за ова, сепак, е дека можете да имате само три борбени вештини и пет способности кои се опремени во одреден момент. Играта никогаш не ви го објаснува ова, но секоја нова уметност или способност ќе биде зачувана лесно ако ликовите што ја научуваат се полни, затоа направете навика да ги проверите преку екранот на инвентар кога ќе влезат. Потоа, оружјето со оружје е честопати подобро од претходно научено, а некои способности (како што е вештина „Вера“) се буквално бескорисни за некои класи. Секогаш можете да го надополнувате сето она што сте одвоено, затоа не плашете се да експериментирате со нови гради и да видете што работи најдобро за тоа како го користите тој лик.

Оригинални 0a879c74f45ab2d16ca4aa60002dc229

Основи на уништување на чудовишта

Релативно на почетокот на приказната, ќе се соочите со нов вид непријателски „чудовиште“ кој троши четири простории одеднаш и има неколку здравствени шипки. Овие непријатели се едни од најтешките непријатели со кои ќе се борите и им требаат неколку различни тактики за да ги уништат. Прво, запомнете дека секое чудовиште има „штит“ што треба да биде уништено пред да можете да направите целосна штета на тоа. Златната боја на секоја плочка каде што стои чудовиштето ќе го покаже статусот на штитот за таа плочка; ако е шарена бела боја, тоа значи дека штитот на плочката е скоро скршен, и ако го нема, тоа значи дека чудовиштето прави целосна штета на таа плочка.

Чудовиштето ќе биде запрепастено откако ќе се сруши штитот, што ќе направи да не се контра напади следната единица за борба против тоа. Исто така, запомнете дека нападите на Гамбит не само што ќе таргетираат неколку плочки, туку ќе ги изненадат и чудовиштата за да можете да добиете бесплатни хитови. Исто така, ако можете да го уништите секој заштитни плочки во една фаза, чудовиштето ќе биде запрепастено во текот на целата фаза и ќе ви биде даден редок материјал за фалсификување оружје.

2019080203515600 0DC6ECE91CF3F6F02BAFC002E3FFBAAD

Грижете се за вашето ‘рѓа оружје

Ако ја активирате функцијата преку Интернет, дефинитивно ќе соберете многу ‘рѓосано оружје кое не чини да биде корисно на бојното поле. Додека е лесно да се види ова како повеќе од само мамка за храна, проверете го описот за оружјето пред да го потрошите. Иако многу оружја се всушност ѓубре, некои од нив може да се поправат во многу силна или ретка опрема за која во спротивно нема да имате пристап или ќе мора да платите многу пари.

2019080203562100 0DC6ECE91CF3F6F02BAFC002E3FFBAAD

Бидете цврсти во градењето на улогата на секој карактер

Три Куќа има најфлексибилен класен систем во оваа серија, но сепак ова бара време и инвестиција за да добиете максимални резултати. Иако нема да кажеме дека мора да го користите секој лик затоа што тие се јасно наменети да се користат од самиот почеток, ние ќе ви предложиме да имате крајна игра за секој ум, затоа што подоцнежните часови често имаат два или три минимални услови за да го положите испитот за сертификација .

На пример, ако ги обучувате женските ликови во нивните вештини за мечеви, проверете дали ги вежбате своите летачки способности на патот, за да може конечно да ги направите Falcon Knights или Wyvern Lord. Секако, можете да промените насока со знаци во кое било време, но тоа ќе бара дополнителна инвестиција за да ги подобрат своите вештини „Е“ и не сакате да имате знаци што се квалификуваат за класа Мајсторство да се зголемуваат само за да сфатите дека не сте обучени една од вештините за оружје потребни за промоција.

2019080203564600 0DC6ECE91CF3F6F02BAFC002E3FFBAAD

Не заборавајте да го контролирате вашето движење

Можеби сте го нашле ова, но секако се споменува. На екранот за вчитување, духовите на вашиот карактер што трчаат напред и назад се чини дека се случајни, но ова е всушност мала мини игра што развивачите ја ставаат во трошење на време додека играта се вчитува. Може да го направите sprite да лево и десно, во зависност од тоа колку далеку го навалувате контролорот на таа страна и ако допрете „B“, ликот ќе скокне.