Водич за инсталирање на OnePlus 5T TWRP и обнова на корени

Guide To Install TWRP Recovery And Root OnePlus 5T

Водич за инсталирање на OnePlus 5T TWRP и обнова на корени

Водич за инсталирање на OnePlus 5T TWRP и обнова на корени

OnePlus 5, објавен пред неколку месеци, е надграден во OnePlus 5T. RIP на корисници кои го купиле OnePlus 5 пред само неколку дена. Сега OnePlus 5T е достапен само за 1K разлика во цената помеѓу OnePlus 5 и 5T. Тоа OnePlus 5T надградбата вклучува сооднос на приказ од 18: 9. Повеќето спецификации се исти, но повторно тоа е тежок конкурент во опсегот 40K. Ние исто така ги објавуваме најновите ексклузивни позадини на OnePlus 5T за да ги проверите. Сега ќе видиме за искоренување и инсталирање на обновување на TWRP. Следете го Водичот за инсталирање на TWRP Recovery и OnePlus 5T Root.

TWRP се залага за проект за обнова на тим-Win. Сите знаеме дека, обновувањето и искоренувањето на вашиот паметен телефон TWRP е корисно за многу сценарија.

Предности на TWRP и Rooting:

 • Со искоренување, можете лесно да го отстраните софтверот за подножје што е содржан во паметните телефони. Ослободете малку простор со отстранување на некои непотребни bloatware.
 • Добијте вистинска резервна копија користејќи апликации како резервна копија на титаниум итн. Може да промените и некои системски поставки како што е датотеката build.prop. Коренот има повеќе предности; Willе го познаете.
 • TWRP ни овозможува лесно да ги искоренуваме и делотираме уредите. Само со трепкање Суперсу можеме да го искорениме паметниот телефон.
 • Најважната и најпосакувана карактеристика на CUSTOM ROM. Ова е многу важна карактеристика, или можеме да кажеме дека е голема предност на закрепнувањето на TWRP.
 • Можете да го промените вашиот мобилен телефон во целосна брзина со оверклокување, а исто така можете да направите и некои подзаборавни часови.
 • Функцијата Xposed е исто така предност на TWRP. Ви овозможува лесно и едноставно да го прилагодите вашиот мобилен фонд ROM. Има повеќе одлики, но ајде да одиме на нашата тема.

Поддржани уреди: –

Подготовка: –

 • Цена вашиот уред, минимум 50%.
 • Резервирајте го Вашите важни податоци, ако ги избришете сите податоци.
 • Дозволи го тоа опции за развивачи

Отворете ги поставките ⇒ За телефонот ⇒ Допрете на „број за градење“ 7 пати за да ги активирате опциите за развивач.

 • Дозволи го тоа Дебагирање со USB.

Отворете ги поставките за избор на опции за програмер ⇒ проверете го полето “Дебагирање на USB”.

 • Дозволи го тоа ОЕМ Активирајте.

Отворете ги поставките за избор на опции за програмер ⇒ проверете го полето за избор “OEM Unlock”

 • Отворете го подигнувачот.
 • Инсталирајте возач од Еве.
 • Преземи “АДБФАСТБОВ СОВЕТ“,” TWRP “,” Магиск v14 ″ “Менаџер Магиск”
 • Прочитајте Водич.

Предложени објави:

 • Водич за инсталирање на TBRP и Root Infinix Recovery Note 4 Pro (X571)
 • Инсталирајте официјален TWRP 3.1.1 Обнова за LG G6 и Galaxy Tab S2
 • Корен OnePlus 3T Активирајте го подигнувачот, блиц TWRP со OnePlus 3T ToolKit
 • Водич за инсталирање на Moto G5S Plus TWRP и обнова на корени
 • Водич за инсталирање на обновување и корен TWRP Galaxy J7 Pro

Section Преземања Дел ⇓⇓

adb-fastboot-tool-2016.zip

TWRP.img

Најновиот Magisk V14.0

Водич за отклучување на OnePlus 5T Bootloader: –

1.) Преземи “adb-fastboot-tool-2016.zip„И зип отворен сече.

2.) Отворете го налогот за промоција на adb-fastboot-алатка-2016 година папка од Shift + Десното копче на глувчето => Отворете ја CD-то овде.

Водич за инсталирање на OnePlus 5T TWRP и обнова на корени 1

3.) Поврзи се вашиот телефон на компјутер сега копија лепак ова на команда до прозорецот cmd и притиснете влези.

adb reboot bootloader
 • Оваа команда ќе го промени вашиот мобилен телефон во режим на подигање.
fastboot oem unlock

Ова команда ќе го отклучи подигачот на вашиот телефон. Само внесете ја командата подолу и таа ќе го рестартира вашиот уред со отклучен подигнувач.

рестартирај го fastboot

Сега ќе одиме на понатамошно закрепнување и инсталација на корен.

Водич за инсталирање на TWRP Recovery и OnePlus 5T Root:

1.) Прво прочитајте Подготовка Отворете го подигнувачот Преземете ја потребната датотека.

2.) Преземи “adb-fastboot-tool-2016.zip“Отпакувајте го Преземи Обнова на TWRP за вашиот мобилен телефон.

3.) Променете го името TWRP Враќање на датотека IMG “twrp-3.1.1-0 – ****. img“До”закрепнување.img„И копија за adb-fastboot-алатка-2016 година Папка

4.) Отворете го cmd прозорци на adb-fastboot-алатка-2016 година папка од Shift + глувче Добро кликнете

Водич за инсталирање на OneRlus 5T TWRP и Root Recovery 2

5.) Поврзи се вашиот телефон на компјутер.

6.) Сега залепете го ова команда во командниот прозорец и притиснете enter за да го рестартирате телефонот во режимот за подигнување (fastboot).

adb рестартирај го подигнувачот

7.) блиц TWRP закрепнување со ова команда.

обновување за брзо обновување на блицот за флеш.img

8.) Рестарт уред до закрепнување.

рестартирање-закрепнување на fastboot oem

 • Сега продолжете со коренот чекор.

Водич за рутирање на OnePlus 5T: –

 1. Преземи “Magisk-v14.0.zip“Копирајте го телефон.
 2. Исклучи вашиот телефон и сменете го на закрепнување мода од Обем нагоре + моќност.
 3. Сега дозволи измени “Повлечете за да дозволите измени„дозволете го тоа.
 4. Оди до Инсталирај Отидете до Magisk-v14.0.zip Повлечете за да инсталирате.
 5. Рестартирајте го Инсталирајте го телефонот Менаџер Магиск.

Ако имате проблеми направете ги коментарите подолу. Исто така, за повеќе ажурирања за работи како светкави, позадини, теми и слично, како на нашата Фејсбук страница.