Водич за контрола на среќа & засилувач; Можност: Како да се реши еден од најзгодните загатки

Контролата има неколку загатки кои се збунувачки, но една од најтешките се најде во Одделот за среќа и можност. Хек, можеби не знаевте дека постои затоа што на првиот преглед не се разјасни. Заклучена зад безбедносната врата на Ниво 5, оваа изборна загатка бара остри вештини за набудување за да се решат.

Ако го читате ова, големи се шансите трпеливоста да заврши и ви требаат одговори. Подолу можете да најдете брз преглед за тоа како да ја решите оваа предизвикувачка загатка. Исто така, можете да ја гледате видео-верзијата на овој водич во плеерот погоре за понатамошно разјаснување. И ако веќе не сте, проверете дали ги прочитате нашите контроли на контролата.

Решението

Откако ќе го испитате одделот „Среќа и веројатност“, ќе видите рулет маса во жолтото пробно простории во непосредна близина на подрачјето на канцеларијата. Кога комуницирате со него, прскачот ќе излезе и некои експлозивни хидранти може да експлодираат, но на крајот, ништо не се случува. Можеби не размислувате за тоа, но рулет е важна компонента за решавање на оваа загатка.

Вашата цел е да добиете трпеза за слетување на седум. Сепак, решавањето на ова не се определува со случајно ротирање на рулет со надеж дека ќе заврши на пад на седум. Наместо тоа, тоа е направено со манипулирање со одредени среќни предмети пронајдени во одделот.

Нема текст
Галерија на слика 1Галерија на слика 2Слика на галерија 3Слика на галерија 4Слика на галерија 5Слика на галерија 6Слика на галерија 7Слика на галерија 8

Идентитетот на секој среќен предмет е прикажан на таблата близу рулет. Секој предмет мора да се манипулира на одреден начин. Еве што треба да направите за секој од нив:

  • Слон: Слонот е во позиција, па остави го сам.
  • Мачка (статуа на Манеки-Неко): Најдете ја статуата Манеки-Неко на маса околу кругот на табелата и активирајте ја така што канџите да се движат нагоре и надолу.
  • Четири лист детелина: На масата во канцеларијата има бел пластеник со четири чешниња од лисја. Земете еден и засадете го назад во белата пластеница од страна на мониторот CRT во просторијата за судење.
  • Сијалица: Превртете ги четирите прекинувачи на светлината во просторијата за експерименти.
  • Коњски чевли: Коњскиот чевел мора да се соочи надолу, појавувајќи се како буквата „У.“ наопаку. Технички има уште еден коњски чевли во собата, но не грижете се затоа што не можете дури и да комуницирате со него.
  • Бронзена Кои Риба: Во близина на влезот на одделот е бронзена статуа на Кои Риба. Постигнете ги своите можности за лансирање и однесете го во просторијата за судење. Врз основа на таблата, Koi Fish мора да биде на два метри од тркалото на рулет, но сè додека го испуштите на црвениот тепих, мора да бидете добри.

Откако ќе стори сé, свртете го рулет, но проверете дали ќе го тргнете црвениот тепих. Ако сте го следеле секој чекор правилно, ќе бидете наградени со занаетчиски материјали на Астрал Блип, два поени за способност и златен костум.