Водич за стартување на молив на Apple: Брзо започнете го Apple молив …

Водич за стартување на молив на Apple: Брзо започнете го Apple молив ...

Почнувајќи со Apple Pencil

Првично, „Епл“, Молив беше продаден само за употреба со првата генерација iPad Pro. Сите тековни iPads-а сега се опремени со држач за Apple Pencil.Во ова упатство објаснуваме како да го користите Apple Connect Pencil на вашиот iPad и какви трикови можете да ги користите за да ги направите најубавите слики. Ние исто така ви кажуваме како брзо да забележувате.

Вака ги разликувате генерациите на моливи на Apple

Важно е да знаете која генерација на Apple Pencil имате дома. Ако имате погрешно градење случајно, тоа нема да работи со вашиот iPad. Прва генерација на Apple можете да го користите молив со следниве iPads:

Втора генерација Apple Пенкалото може да се користи со iPad Pro 2018. Разликата помеѓу моделите е јасно видлива однадвор. Првата генерација е целосно тркалезна, светла боја во боја и има отстранлив капак. Под него е приклучок на Молња. Втората генерација е мат бела во боја, има рамна страна и нема капак.

Apple Pencil 2018

Вака го поврзувате Apple Pencil на вашиот iPad

Постојат два начина да се прицврсти молив на Apple. Кој од двајцата што треба да го користите зависи од вашиот вид Apple Pencil

Првата генерација Apple го поврзува молив како што следува:

 1. Извадете го капакот на Apple Pencil
 2. Вметнете го врвот на Apple Pencil во портата за полнење на вашиот iPad
 3. Допрев Двојка

Вие Apple молив сега сте поврзани на вашиот iPad освен ако не го оневозможите Bluetooth. Дали имате iPad или позајмувате? Јаболко Извадете го пенкалото, ќе морате повторно да се поврзете со секој iPad. Само еден iPad може да се поврзе истовремено.

Вака ја поврзувате втората генерација iPad Pro:

 1. Лепете ја рамната страна против пластичниот дел од страната на вашиот iPad
 2. Допрев Двојка

Исто така и за втората генерација. Apple Pencil применува дека можете да се поврзете само на еден iPad истовремено. Врската завршува веднаш штом ќе го исклучите Bluetooth на вашиот iPad. Може да направите Apple, исклучете го стилот целосно. Можете да прочитате како да го направите тоа во нашиот совет за тоа како да поврзете Apple молив со вашиот iPad.

Вака го внесувате Apple Pencil во

Исто така, Apple Pen треба да се наплаќа од време на време. Полнењето е полесно отколку што очекувате. Дали имате прва генерација на Apple Pencil? Тогаш, само го ставате пенкалото на случаен уред на Apple со порта за молња. Така може да биде и вашиот iPhone.

Имате втора генерација на Apple Pencil, само лепете го на страната на вашиот iPad. Ова е затоа што има поддршка за безжично полнење. Не работи со безжичен полнач што можете да го користите за вашиот iPhone.

Ако пенкалото е целосно празно, можете да го надополните за петнаесет секунди за половина час употреба. Моливчето се надополнува целосно за половина час и можете да го користите 12 часа.

Бидејќи не е секогаш корисно да го ставите вашиот стилус на iPad за полнење, Apple исто така нуди и адаптер за молња со Stylus од првата генерација. Ова осигурува дека можете да користите нормален кабел за молња за напојување на молив.

Со овие трикови можете да нацртате уште подобро со вас Apple Pencil

„Епл“ не објави редовен стилус. Можете со Apple да нацртате молив на вашиот iPad на ист начин како што би сториле со вистински молив на хартија. Постојат неколку трикови што можете да ги играте:

 • Поцврсто или појасно печатење за премногу или премалку „мастило“
 • Скици на твоето наклон на молив на Apple
 • Нацртајте лесно или цврсто
 • Само втора генерација – Двоен допир за дополнителни функции
 • Цртежи за молив на Apple

  Преку сензорите во вас Apple молив знае молив колку напорно притискате. Ова исто така работи ако цртате. Со втората генерација на Apple, можете двојно да допрете на рамната страна за да ги промените функциите. Можете да го споредите тоа со молив со ластик одозгора. На пример, со допирање двапати, можете да се префрлате помеѓу молив и гума за бришење. Овие функции можат да се прилагодат со апликација според ваш избор.

  Дали барате апликации за да ја искажете својата креативност? Потоа, проверете го нашиот преглед со првите 10 најдобри апликации за цртање.

  Забрзувајте белешки на вашиот iPad со Apple молив

  Дали сакате да забележувате за време на состанок или конференција? Значи, може да биде корисно да се користи функција за брза белешка што ја вгради Епл.

  1. Активирајте го вашиот iPad екран (не отклучувајте)
  2. Допрете со вас еднаш Apple молив на екранот

  Сега имате поле за белешки пред вас, за да започнете веднаш. Ова не функционира? Потоа прочитајте го нашиот совет за тоа како да земете белешки од екранот за најавување на iPad. Ние, исто така, објаснуваме што да направите ако тоа не функционира. Исто така, ќе најдете дополнителни поставувања овде за да му овозможите на iPad да го направи точно она што го сакате.

  Apple Store: Работилница со iPad Pro и Apple Pencil

  Дознајте повеќе за вас Apple молив

  Сега треба да ги имате основните Apple Pencil под коленото. Мислите ли дека е време да дознаете повеќе за вашата нова набавка? Потоа проверете ги другите наши совети: