Водич за џебови за етикета на паметни телефони

Panduan Pocket-lint untuk etiket ponsel cerdas

Многумина од нас користат паметни телефони деновиве – прават многу, тешко е да не се.

Но, дали го користиме на вистински начин? Луѓето имаат мислења за правилни и погрешни начини за користење паметни телефони. Дали треба да користите паметен телефон на трпезариската маса? Дали треба да го користите кога имате реален живот со некој? Дали е погоден за јавен превоз?

Без разлика дали одговорите на да или не на тие прашања, ова е однесување на паметни телефони што треба да се земе предвид за општа учтивост. Исто така, имаме посебна карактеристика за етикета на smartwatch.

Употреба на паметни телефони кога зборувате во реалниот живот

Зборувањето во реалниот живот е реткост овие денови, па мора ли да бидете целосно фокусирани на разговорот?

Овој е субјективен. Ако некој ви каже за неодамнешното патување на нивната мачка на ветеринар откако играле пилешко со теренец, замена на тоа преку видеата со мачки на YouTube можеби не се препорачува.

Меѓутоа, ако сте во група што разговарате за филм и одите на дигитално патување до IMDB за да барате нешто, тоа ја подобрува ситуацијата.

Во принцип, како по правило, бидете внимателни во ситуации еден-на-еден. Ако треба да извадите мобилен телефон, покажете почит, без оглед кој е, велејќи што ќе направите – ако не прашувате навистина.

Паметен телефон на вечера

Ова е многу модерен културен проблем за кој долго се дискутираше. Дали е кул да се користи телефон на трпезариската маса?

Повторно зависи од ситуацијата – но генерално прашањето или велењето дека користите мобилен телефон е најдобро. Вие не сакате да бидете дел од двојка во ресторан што седи во темница, а тишината е осветлена само од вашиот мобилен телефон, нели?

Ако сакате да бидете многу учтиви, можете да ги редите сите телефони на масата кога седите да јадете со пријателите или со сопругата, обезбедувајќи сега целосно внимание.

Паметен телефон како камера

Многумина од нас користат паметни телефони за да се фотографираат денес, што е веројатно едно од поприфатливите времиња за користење на вашиот паметен телефон пред другите луѓе.

Тоа, рече, има моменти кога треба да бидете внимателни. Ако фотографирате кога еден пријател повлече поза како седи до некој во возот, внимавајте. На некои луѓе не им се допаѓаат нивните фотографии направени без дозвола, така што ова навистина важи за јавноста.

Паметни телефони наутро

Дали станавте и отидовте директно на вашиот паметен телефон? Можеби не сте единствениот. Имаат аларми за сите нив, како и новости.

Ако споделите кревет со некого, секако е позабавно да се сопнувате со црвени очи за да бидете свесни заедно и можеби е подобро и за вашите очи.

Паметни телефони на јавниот превоз

Ако треба да повикате јавен превоз, подобро е да го одржувате кратко, слатко и што е можно по смирено. Првенствено, вие не го делите вашиот бизнис со другите во тоа време, но исто така ќе избегнете да ги вознемирувате луѓето.

Тоа, рече, повеќето луѓе на возови и автобуси денес се вклучени во некој вид звук од нивниот мобилен телефон или таблет, така што веројатно е помалку проблем отколку пред неколку години.

Потоа, повторно, оние што не користат слушалки, можеби ќе бидат оние што ќе бидат повеќе вознемирени од телефонските разговори затоа што можат да уживаат во тивко време на патувања или патувања. Да се ​​задржи кратко е барем вниманието на сите.

Споделете го вашиот телефон со странци

Ако некој ве праша дека ќе дозволите да ви се јават на вашиот мобилен телефон, што правите? Вие не сакате да бидете лош граѓанин, но треба да притиснете неколку копчиња за хакери кои се пристојни во вашиот уред.

Ова е тешко, но треба да се процени во овој момент. Ако има итен случај можете да видите, тогаш секако позајмете го. Ако не сте внимателни – со детали за банкарство на многу телефони сега, треба да го предадете паричникот.

Среќен медиум може да го повика својот број и да разговара со лицето што одговара и го пренесува. Тогаш барем знаете дека ја повикуваат личноста што ја кажуваат, наместо да се јават на свој телефон за да го добијат вашиот број за незгодна задача.

Паметен телефон во кино

Ако зборувате, испраќате текстуални пораки или дури користите телефон во кино, вие сте лоша личност. Едноставно

  • Водич за џебови за етикета на смарт часовник