Водич за Fortnite 2FA: Како да ги активирате 2FA и наградите

Fortnite Panduan 2FA: Cara Mengaktifkan 2FA dan Hadiah 1

Водич за Fortnite 2FA: Како да ги активирате 2FA и наградата 1

Градските разговори со Фортнит неодамна се оддалечија малку од Дасти Диво. Всушност, сега дискутираме за темата на двофакторска автентикација и како тоа може да помогне да се осигурате дека целата ваша напорна работа во текот на последните сезони не испарува во трепкање на око ако вашата сметка е хакирана. Погледнете го нашиот Водич за Fortnite 2FA за да дознаете како да го активирате и какви награди можете да добиете за да бидете свесни за безбедноста на вашата сметка.

Водич за Fortnite 2FA – Како да се активира 2FA

Водич за Fortnite 2FA: Како да ги активирате 2FA и наградите 2

Ако имате проблеми со активирање на Fortnite 2FA, ние ви помогнавме. Не е тајна дека историски пробиените сметки се проблем за титулите и за корисниците на епските игри, така што ова е мудар начин да се преземат чекори за да се спречат. Како и кај повеќето услуги 2FA за играта, ова ќе биде дополнителен чекор при пријавување – ќе добиете потврда дека навистина сакате да се најавите преку апликацијата за автентикација или преку е-пошта.

Сакате да ја посетите www.fortnite.com/2FA за да ја активирате оваа одлика за вашата сметка. Од вас ќе биде побарано да се најавите на вашата сметка за епски игри, каде потоа можете да изберете метод за испорака за вашиот 2FA код. Оваа промена ќе стапи на сила следниот пат кога ќе се најавите и ќе трае после тоа.

Водич за Fortnite 2FA – Награди за активирање на 2FA

Водич за Fortnite 2FA: Како да ги активирате 2FA и Prize 3

Ако сте презеле соодветни мерки на претпазливост за да го заштитите вашиот Fortnite сметка, тогаш можете да очекувате многу специјално емоти од тимот – Емо Буги Даун. Следниот пат кога ќе се најавите и ќе видите дека 2FA е активиран, исто така можете да го побарате ова емоти за своја употреба, за да можете да ги прикажете вашите масни потези на танц од некој што се обидува да ги задржи деталите за нивните епски игри безбедни. Добро а?

Сега кога знаете како работи Fortnite Business 2FA, дефинитивно ќе ви препорачаме да ги заштитите емоциите, козметиката и артиклите што макотрпно ги стекнавте со оваа одлика. Малку се врти, но според наша проценка, побезбедно е од жал.