Во експанзијата на ловецот чудовиште во мразот, излегува дури и замрзнато поле за да ве одбере

Dalam ekspansi Iceborne Monster Hunter, bahkan medan beku keluar untuk menjemput Anda 1

Во експанзијата на ловец чудовиште во мраз, дури и замрзнато поле излегува да ве одбере 2

Снег висок колен и милји на непростливиот терен се протегаа сè додека окото можеше да го види. Иако секој дел од пустината оваа зима полека ќе изеде на вашето здравје со ниски температури, никој нема да влезе Monster Hunter World: Iceborne поопасно од суштества што се шетаат на секој агол.

Hoarfrost Reach е најголемата мапа на сите локации натаму Ловец чудовиште: Светот, тоа е дел од единствената игра за проширување, Леден мраз. Експанзијата, што е еквивалентно на играта Ultimate („Г“ во Јапонија) што доаѓа по повеќето редовни записи во серија, почнува да се појавува на крајот Ловец чудовиште: Светот, со стрмни потешкотии да се подигне.

„Сакаме да се чувствуваме како понатаму кога ќе влезете (Hoarfrost Reach) постудено, самиот траверсал станува сè поголем предизвик“, Ловец чудовиште: Светот Продуцентот Риозо Цуџимото ми рече. „Што понатаму ќе сфатите дека ова поле, целата оваа област, е место каде никој не живее“.

Бариот, новото чудовиште за Monster Hunter World: Iceborne, го пробива снегот. ”Data upload-width =” 3840 ”src =” https://tutomoviles.com/wp-content/uploads/2019/09/1567972332_499_In- проширување- Ледено-чудовиште-ловец-рамномер-замрзнување-терен-за.jpg Капком

Поголем, потежок, поладен

Сè за Леден мраз фатете ја целата филозофија на дизајнот зад франшизата Monster Hunter: колку е потешко да ловите, и затоа што се потешки предизвиците што ги поставува секое ново чудовиште и толку се поопасни опасностите што ги предизвикува околината за замрзнување. Леден мразИсклучително ладното достигнување на Хоарфрост е доказ за тоа.

Капком знаеше дека е неопходно да се создаде контрастна околина од шумата и пустината едни со други Ловец чудовиште: Светот карта. Тимот зад себе Monster Hunter 4 Ultimate има направено неколку патувања во разни снежни места во Аргентина, па Цуџимото сака да го искористи истражувањето и да создаде огромна околина со снег со помош на модерна технологија.

Цујмимото и тимот, исто така, сакаа да го натераат Hoarfrost Reach нешто што играчите би можеле да го истражат; и колку подлабоко добиваат, толку е потешко да се бориме на бојното поле. Додека основата Ловец чудовиште: Светот играта е поделена на седум помали области, мапите на мразот се само една голема површина која е со иста големина како неколку мапи.

„Ние се фокусираме само на една карта затоа што сакаме да им дадеме на играчите чувство дека спроведуваат длабинска истрага во една област“, ​​рече Цуџимото, кој започна да работи на Леден мраз после Ловец чудовиште: Светот започна во 2018 година, рече. „Што подалеку тие наоѓаат повеќе, како во однос на чудовиштата што ги гледаат, така и од околината што ја наоѓаат. Чувствуваме дека ќе исчезне ако скокате по друго поле. “

Колку што повеќе ве сфаќате дека оваа област, целата оваа област, е место каде никој не живее

Hoarfrost Reach не е само милји од бескрајниот снег; има топли извори, длабоки пештери и стрмни карпи. Исто така, беше полн со чудовишта, нови и стари, кои се прилагодија да живеат помеѓу тврдите камени подови и остар мраз. Суштества како што се Випер Тоби-Кадачи и Фулгурр Ањанат доаѓаат редизајнирани со нови способности и однесувања кои одговараат на нивната околина, додека новите диви животни, како што се полнењето, роговите што го држат wyvern Banbaro и Beotodus кои можат да нуркаат низ снег како ајкули, носат сосема нова борба за светот.

Банбаро на снежно поле погледна во ловец во чудовиштето во светот на чудовиштето: Ледено мраз. -Инструм-ловец-замрзнат-поле-замрзнува-за -.jpg Капком

Виле Банбаро

„Откако ја погледнавме нашата листа во Светот, сфативме дека сите наши чудовишта се наоѓаат во такво опкружување за сушење и сакавме да се обидеме да видиме што можеме да добиеме со поладна просторија“, рече Цуџимото. „Така, ја искористивме идејата за Ледениот брег. Да ги разгледаме постудените клими и да видиме кои видови на чудовишта се погодни“.

Еден од чудовиштата што е веднаш до снегот е Ледениот е Банбаро, огромно суштество како пернат диносаурус со големи рогови што може да фрли дрвја и да уништи остатоци како што се чакал. Тој е чудовиштето задолжен, па главниот метод на напад е да ве сруши и да ве сруши во мразот.

„Нема да биде интересно ако е единствениот чудовиште, мора да направиме нешто повеќе со тоа“, рече Цуџимото. „Општа идеја за Ловец чудовиште: Светот е за чудовишта кои комуницираат со нивниот екосистем. Затоа, решивме да додадеме нешто дополнително за полнење каде што треба рогови и да собереме големи карпи или дрвја на патот, како што се наплаќаше напред. Ова всушност го проширува радиусот на нападот. “

Опсегот на напад и ефектот на Банабаро се менува во зависност од тоа што е заробено на неговиот рог. Карпите оштетуваат повеќе од дрвјата, на пример. Цујмимото рече дека станува збор за едноставен дизајн, но тоа е начинот на Капком за правење некомплицирани чудовишта за почетниот дел од Леден мраз и двете комбинираат снег и мене околинацеборнНајновиот гаџет, спојка со канџи. Овие се предмети како куки кои можат да ви помогнат да заклучите чудовишта и да ги пренасочите нивните движења.

„Ние сакаме да обезбедиме дека Банбаро ќе стане поголем чудовиште за да можете полесно да го користите„ Зглобот на спојката “, рече тој. „Очигледно затоа што е поладна клима, мора да има и многу коса. И бидејќи е толку голема, ние мора да одговараме на целиот дизајн за да изгледаме како рог да е дизајниран да земе нешто. Тие биле дизајнирани на начин што логично имал смисла дека може да го ископа теренот и да земе големи камења. “

Банбаро испрска снег на сите напаѓачи ловци, спуштајќи ја нивната подвижност, во Monster Hunter World: Iceborne. Капком

Леден мраз не е единствена во споредба со другите експанзии во франшизата Monster Hunter, Capcom не го смени својот пристап кон дизајнот на чудовиштето или мапите како резултат на успешното разбивање на Ловец чудовиште: Светот. Тие сè уште дизајнираат нови чудовишта засновани на тоа како тие играат и комуницираат со екосистемот, исто како и секоја игра и експанзија пред Мразот.

„Во претходните рати за франшиза во Јапонија, обично ја ослободуваме„ Г “експанзијата за сите наши наслови. Тоа е основната практика што ја преземаме откако ќе имаме основа, секогаш ја градиме за да создадеме нешто ново “, рече Цуџимото. „Така овој пат со Ловец чудовиште: Светот, бидејќи ова е истовремено глобално издание, мислиме дека ќе го прифатиме истиот пристап. Оваа основа и успех ги имаме во целиот свет, затоа се шириме со иста идеја. Само што го викавме Леден мраз

Monster Hunter World: Iceborne денес надвор за Xbox One и PlayStation 4, со претстојното издание на компјутерите од јануари 2020 година.